24 / 04 / 2024

25. ANFAŞ Otel Ekipmanları Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı gerçekleşti!

25. ANFAŞ Otel Ekipmanları Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı gerçekleşti!

Antalya Fuarcılık, İşletme ve Yatırım AŞ (ANFAŞ) tarafından bu yıl Antalya EXPO Center'da 25.'si düzenlenen ANFAŞ Otel Ekipmanları-Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı açıldı



Antalya Fuarcılık, İşletme ve Yatırım AŞ (ANFAŞ) tarafından bu yıl 25.'si düzenlenen ANFAŞ Otel Ekipmanları-Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı açıldı.Antalya EXPO Center'da düzenlenen fuarda bu yıl 400 katılımcı firma 35 bin metrekare alanda stant açtı. 25 Ocak'ta sona erecek fuarı 28 ülkeden ve Türkiye'den 35 bin profesyonelin ziyaret etmesi bekleniyor. Fuarın 2 milyar liralık ticaret hacmi oluşturacağı tahmin ediliyor. Fuarda, Uluslararası Altın Kep Aşçılar Yarışması da düzenleniyor. 

Fuarın açılış töreninde konuşan ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çalık, 25 yıl önce yeni yapılan otellere mal ve hizmet satmak isteyen 40 firmanın katılımıyla 3 bin 500 metrekare alanda düzenledikleri fuarın aradan geçen zamanda 10 kat büyüdüğünü söyledi. 

Çalık, fuarlarının 25 yıldır turizm sektörüne yön verdiğini ve en yeni teknolojilerin sergilendiğini ifade etti. 

Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, turizm bakımından "Türkiye'nin 1 numarası" olarak tarif ettiği şehrin geçen yılı 12 milyon turistle kapattığını belirterek, 2014 hedefini "13 milyon olmasını hedefliyor ve bekliyoruz." sözüyle ifade etti. Vali Öztürk, bu nedenle yeni otel yatırımlarına ve yenileme çalışmalarına ihtiyaç olduğunu dile getirerek şöyle konuştu: "2023 hedefinde 18 milyon turiste ulaşacaksak hem mevcut tesisleri doldurmamız hem de yenilerini yapmamız lazım. İspanya'nın tümü kadar 5 yıldızlı otele sahibiz. Mimari bakımdan da dünyaya yeni otel mimarisi sunabilmeliyiz. Yeni yatırımları devam ettiriyoruz. Birçok ülke bu yatırımları yaptı, bitirdi. Biz o şansa sahibiz. Mimarlarımıza bu alanda çok iş düşüyor." Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Barut da turist sayısı ve turizm gelirleri bakımından dünyanın ilk 10 ülkesi arasında yer alan Türkiye'nin önünde duran orta vadeli sorunun konaklama tesislerinin yenilemesi olduğunu vurgulayarak, "Dünyada yeni oteller, dış ve iç mimarisiyle, sanat eseri olarak yükselmektedir. Tesislerimiz ve hizmet kaliteleri ile gurur duyuroruz. İç ve dış yenilenmeyi göz ardı etmemeliyiz. Kendini yenilemeyen tesisler hızla demode olmaktadır. Turizmde başarının devamı, yeniliklere önem vermekten geçmektedir. Konaklama sektörünün en önemli konusu yenilemedir. Yeni tesislerimizde sorun yoktur. Belirli yaşın altında kalmış önemli bir stok ortaya çıkmaktadır. Yenilime orta vadede sektörün en önemli konularından biridir. Fuar bu açıdan önemli bir organizasyondur. Bu ihtiyaçların koşulması ve yeni trendlerin izlenmesi açısından bir fırsattır." diye konuştu. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın da bir ay önce yapılan ve 'Bu şehirde yaşamaktan mutlu musunuz?" diye sorulan ankete katılanların yüzde 88 oranında 'mutluyum' cevabı verdiğini belirterek, "Bu çok iyi bir rakam. Sanırım Türkiye birincisiyiz. 

Bunu korumamız, sürdürmemiz lazım. 

Bunu sürdürebilmemiz için turizmin kış aylarında da sürdürülebilir olması lazım." dedi. Antalya'nın turizmini çeşitlendirmeye 'çok ihtiyacı" olduğunu ifade eden Akaydın, bunun bir yolunun da Antalya'ya demiryolu ile ulaşılabilir olmasından geçtiğini, pahalı olmasına rağmen bunun için hükümete baskı yapılması gerektiğini dile getirdi. 


Geri Dön