16 / 04 / 2024

25 milyon metrekarede 52 millet bahçesi yapılıyor!

25 milyon metrekarede 52 millet bahçesi yapılıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla çalışmalara başlanan millet bahçeleri yaygınlaşıyor. Yeşil alanları, spor alanları ve kütüphaneleriyle yeni yaşam merkezleri kuruluyor..



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla 81 ilin her birine en az 1 millet bahçesi yapmak için çalışmalara hız verdi. Hükümetin ikinci 100 günlük eylem planı kapsamında projelendirilen millet bahçeleri, illerde yeşil alan ve kent parkı ihtiyacını karşılayacak. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 25 milyon metrekare alanda 52 millet bahçesinin yapım çalışmalarına devam ettiklerini açıkladı. 

2 AYDA 11 İHALE YAPILDI

25 milyon metrekarede 52 millet bahçesi yapılıyor! 

TOKİ, millet bahçelerinin büyük bir kısmının yapımını  üstlendi. Proje kapsamında TOKİ, 30 ilde 41 millet bahçesinin yapımına devam ediyor.  TOKİ  Başkanı Ömer Bulut, 41 millet bahçesinin toplam 7 milyon 350 bin metrekarelik alana yapılacağını söylemişti. Faaliyete geçecek millet bahçelerinde yürüyüş, koşu ve bisiklet yolları, spor alanları, amfi, oyun alanları, otopark alanları, bitkisel peyzaj alanları ve millet kıraathanelerinin yer alacağını söyleyen Bulut, "Millet bahçeleri, vatandaşlarımızın bir araya geleceği nitelikli sosyal alanlar olup, huzur içinde vakit geçirebileceği yeni yaşam merkezleri olacak" açıklamasında bulundu.

Bulut, Ocak ayında İstanbul Pendik, Batman ve Elazığ olmak üzere 3, Şubat ayında ise Sakarya, İstanbul Kayaşehir 2. 3. ve 4. etaplar, Samsun,  Ankara  İmrahor Vadisi 1. Etap, Bursa, Eskişehir, Mersin ve Sivas olmak üzere 8 millet bahçesinin ihalesini tamamladıklarını açıkladı. Diyarbakır Dicle Vadisi'nde yapılan millet bahçesinin inşaat faaliyetlerinin hızla devam ettiğini aktaran Bulut, 10 millet bahçesi projesinin tamamlanma aşamasına geldiğini ve 17'sinde de arazi çalışmaların sürdüğünü açıkladı.

YEŞİL ALAN ARTTI

İstanbul'da ilk olarak Başakşehir, Kayaşehir, Hoşdere, Baruthane ve Çırpıcı Millet Bahçeleri vatandaşların hizmetine açıldı. Dev şehre 1.5 milyon metrekare yeşil alan kazandıran 5 millet bahçesi, kişi başı yeşil alan miktarını da yüzde 10 artırdı. Büyükşehirlerde özellikle boşaltılan askeri alanların millet bahçesi olarak halkın kullanımına açılacak. Geçtiğimiz günlerde görevini tamamlayan Atatürk Havalimanı'nın da millet bahçesi yapılması planlanıyor. Eskişehir'de bulunan Atatürk Stadı ise millet bahçesi yapılmak üzere yıkıldı.

EN BÜYÜĞÜ ESENLER'DE

İstanbul'da yapımı tamamlanan Esenyurt 15 Temmuz Millet Bahçesi de boşaltılan ve Esenler Belediyesi'ne devredilen Esenler- Atışalanı'ndaki Metris Kışlası'nın olduğu alanda bulunuyor. İstanbul'un en büyük millet bahçeleri arasında yer alan Esenler 15 Temmuz Millet Bahçesi, ilave parklarla 240 bin metrekare alan üzerinde yayılıyor. Millet bahçesinin İçinde; spor vadisi ve kültür vadisinin yanı sıra yürüyüş ve bisiklet yolları, sportif etkinlik, piknik, çocuk oyun ve sosyal etkinlik alanları, çiftlik park, hobi ve meyve bahçeleri, macera parkı, İkinci Bahar Kıraathanesi, şifa bahçesi, gül bahçesi, kır kahvesi, hanımlar konağı, gençlik merkezi, gölet ile kütüphane ve açık hava kitap okuma mekanları bulunuyor.

İstanbul'un 39 ilçesine 16 milyon metrekarelik millet bahçesi!


Geri Dön