20 / 04 / 2024

25 yıldan fazla evli kalanlara emeklilik müjdesi! Şartlar belli oldu

25 yıldan fazla evli kalanlara emeklilik müjdesi! Şartlar belli oldu

Ev hanımları emekli olabilir mi ya da nasıl emekli olabilirim sorusunun cevabı sık merak ediyor. Bu sebeple özellikle 2020 yılından sonra Meclise sunulan yasa teklifindeki son durum akıllara geliyor. Türkiye'de emekli olmak için Prim ödemek, belirli bir sürede sigortalılık ve yaş  gibi 3 temel koşul



25 yılı şan sürelerde evli kalan kadınlara müjde! Emeklilik hakkı veriliyor. İstenen şartlar belli oldu. Ev hanımları dışarıdan prim ödeyerek emekli olma hakkı kazanılabiliyor. Yasalarımızda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının emekli olması için 3 temel koşul aranıyor. İsteğe bağlı prim sistemi sayesinde de dışarıdan prim ödeyerek emeklilik mümkün oluyor. Bu kapsamda ev kadıınları nasıl emekli olabilir konusunda yapılan açıklamaları yakından takip ediyor. Öte yandan Meclis'e ev hanımları için sunulan tasarının son durumu merak konusu oluyor.

25 yıldan fazla evli kalanlara emeklilik müjdesi! Şartlar belli oldu

20 YILDAN FAZLA EVLİ OLANLARA EMEKLİLİK YOLU AÇILABİLİR

Hiç çalışmamış olan ev hanımlarına da emekli olabilmenin yolu açılıyor. 2022 yılında hazırlanan yasa tasarısındaki teklife göre; en az 25 yıl evli bulunan ve 50 yaşını bitirip emekli olamayan ev kadınlarına emeklilik olup olamayacağı araştırılıyor.

Sigortası 2008'nın ardından başlayan hanımların emekli olabilmesi için 7 bin 200 gün prim günü ve 20 yılı tamamlaması şartı var. Fakat çalışmayan ve emekli olacak kadar evli bulunan kadınların faydalanması için bir tasarı Meclis'e sunuldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön