26 / 04 / 2024

25 yıldan fazla evli kalanlara emeklilik müjdesi! Şartlar belli oldu

25 yıldan fazla evli kalanlara emeklilik müjdesi! Şartlar belli oldu

Ev hanımları emekli olabilir mi ya da nasıl emekli olabilirim sorusunun cevabı sık merak ediyor. Bu sebeple özellikle 2020 yılından sonra Meclise sunulan yasa teklifindeki son durum akıllara geliyor. Türkiye'de emekli olmak için Prim ödemek, belirli bir sürede sigortalılık ve yaş  gibi 3 temel koşul



6 Ocak 2020 tarih 2/2492 esas no ile TBMM Komisyonu'na sevk edilen yasa teklifine göre en az 25 yıl evli kalmak şartı ile 50 yaşını tamamlamış olduğu halde emekli olamayan ev hanımları emekli olabilecekler.

Tasarı kapsamında, ev hanımları hiç çalışmasalar dahibile emekli olabilecek. Borçlanma usulü ile olacak emeklilik, kadınların doğum borçlanmasını da kapsıyor. SGK'ya olan borcun ödenmesi halinde emeklilik aktif olacak ve ev hanımları da maaş alabilecekler.

25 yıldan fazla evli kalanlara emeklilik müjdesi! Şartlar belli oldu

YASA TASARISINDA NELER YER ALIYOR?

Teklifin kapsamında kaydedilen şartlardan birincisi kadınların 1995 senesi ve öncesinde resmen evlenmiş olmasıdır. Başka bir deyişle ile 25 yıl ve üzerinde evlilik sürdürmüş ev hanımları bu haktan yararlanabilecek.

Teklifin 2'nci maddesi ise kadınların yaşı hususudur. Buna göre; ev kadınlarının 1970 yılı ve öncesinde doğmuş olması şarttır. Kadınların bu haktan yararlanabilmesi için 50 yaşını bitirmesi istenir.

Emeklilik için başvuru yapacak kadınların SGK ile bağının olmaması gerekmektedir. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön