20 / 04 / 2024

2B arazilerinin hak sahipleri Sakarya'da tapusuna kavuştu!

2B arazilerinin hak sahipleri Sakarya'da tapusuna kavuştu!

Sakarya'da düzenlenen programla yükümlülüklerini yerine getiren 17 hak sahibine 2B arazilerinin tapusu verildi. Sakarya Valisi Büyük: ''Bu tapuların verilmesiyle o alanlarda çok fazla ekonomik faaliyet yapılacak, yeni yatırım alanları oluşturulacak''



Sakarya'da düzenlenen programla yükümlülüklerini yerine getiren 17 hak sahibine 2B arazilerinin tapusu verildi. 

     Sakarya Valiliği toplantı salonunda düzenlenen törende konuşan Vali Mustafa Büyük, vatandaşların uzun yıllardır yaşadıkları toprakların sahibi olmasından dolayı mutlu olduğunu söyledi. 

     Tapu işlemlerinde herkesin emek harcadığını belirten Büyük, ''Sakarya, en fazla 2B arazisinin bulunduğu beşinci şehir konumunda. Bu nedenle pek çok vatandaşımızı ilgilendiren bir konuydu. Vatandaşlarımızın toprak sahibi olmasından dolayı mutluluk duyuyoruz. Bundan sonra vatandaşlarımız kendi toprağını işleyecek. Tapuları vermeden önce ihtilaflar halledildi. Bunun gibi sorunlar yeniden çıkabilir ancak birçoğunu çözdük'' şeklinde konuştu. 

     ''Bundan sonrası için çok umutluyum'' diyen Büyük, ''Sakarya, gelişen ve kalkınan bir şehir. Bu tapuların verilmesiyle o alanlarda çok fazla ekonomik faaliyet yapılacak, yeni yatırım alanları oluşturulacak. Bu da Sakarya'nın ekonomisine çok ciddi katkı sağlayacaktır. Her yönüyle hayırlı bir iş'' ifadelerini kullandı. 

     

     -''Türkiye'de ilk dağıtım törenini gerçekleştiriyoruz''- 

     

     AK Parti Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik ise törenin Türkiye'de ilk kez yapıldığını vurguladı. 

     Binlerce vatandaşın bu anı beklediğini belirten Çelik, ''Türkiye'de ilk dağıtım törenini gerçekleştiriyoruz. Herkesin emeği var, artık köylümüz yıllardır işlediği toprağın sahibi olacak. Bu, gerçekten çok güzel bir şey'' şeklinde konuştu. 

     Törende yükümlülüklerini yerine getiren 17 hak sahibine 2B arazisinin tapusu verildi. Yaklaşık 29 bin hektarlık 2B arazisinin bulunduğu Sakarya'da 51 bin 500 kişiye tapu verilmesi hedefleniyor. 

AA


Geri Dön