18 / 04 / 2024

2B Rayiç

2B Rayiç

Alanya'da 2B arazilerinin rayiç bedelini yüksek bulan ve bedellerin düşürülmesini isteyen köylüler, eylem yaptı.

2B arazileri için hak sahiplerinin son başvuru tarihi 26 Şubat!

2B arazilerinin satışı için hak sahiplerinin başvuru süresi 26 Şubat'ta sona erecek

2B arazilerinin hak sahipleri Sakarya'da tapusuna kavuştu!

Sakarya'da düzenlenen programla yükümlülüklerini yerine getiren 17 hak sahibine 2B arazilerinin tapusu verildi. Sakarya Valisi Büyük: ''Bu tapuların verilmesiyle o alanlarda çok fazla ekonomik faaliyet yapılacak, yeni yatırım alanları oluşturulacak''

2B arazi son başvuru tarihi ne zaman?

2B arazi son başvuru tarihleri hak sahipleri için 28 Şubat 2013 olarak belirlendi

2B arazilerde peşinat ödemeleri kalktı!

Maddi durumu iyi olmadığı için hala 2B arazilerine başvurmayan vatandaşlar için ödenmesi gereken 2 bin TL peşinat ödemesi kaldırıldı...

2B arazileri için yapılan başvuru sayısı yüzde 90'a ulaştı!

2B arazilerinde yapılan süre uzatımı ile Türkiye genelinde yüzde 55'lik oran, yüzde 90'a kadar ulaştı.

Beykoz Belediyesi, 2B rayiçlerini düşürmek için başvurdu!

Beykoz Belediye Başkanı Çelikbilek, 3.379 hektar 2B arazisi bulunan Beykoz'da rayiç bedellerin bin TL'ye kadar yükseldiğini belirterek, bunu düşürmek amacıyla bakanlığa başvurduklarını söyledi

2B'de satış bedeli, rayiç bedelin yüzde 70'i olacak!

Maliye Bakanlığı'nın "Milli Emlak Genel Tebliği" (Sıra No:345) ile 2B arazilerinin değerlendirilmesine ilişkin usul ve esaslar düzenlendi

2B milli emlak rayiç bedel sorgulama!

Taşınmaz mallara sahip olan vatandaşların malları için alım satım yaparken rayiç bedel sorgulanıyor. İşte 2B milli emlak rayiç bedel sorgulama işlemleri...

Hatay'daki 2B arazilerinin rayiç bedelleri TBMM'de!

CHP Hatay Milletvekili Birol Ertem, Hatay'daki 2B arazilerinin rayiç bedellerinin belirlenmesine ilişkin soru önergesi hazırladı. Ertem sorularının Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından cevaplandırılmasını istedi..

2B arazisi başvuru yerleri!

2b arazilerinin satışları, 01/05/2010 tarihinden itibaren tespit ve takdir edilen rayiç bedeller üzerinden yapılıyor. İşte, 2B arazisi başvuru yerleri!

2b arazileri rayiç bedelleri sorgulama!

6831 Sayılı Orman Kanunu’nun 2. Maddesi ‘B’ bendi için kullanılan bir kısaltma olarak bilinen 2b arazilerin satışı rayiç bedelleri üzerinden yapılıyor. İşte, 2b arazileri rayiç bedelleri sorgulama!

2b arazilerin satışında rayiç bedel ne kadar?

Orman vasfını kaybetmiş hazine araziler 2b arazisi olarak ifade ediliyor. 2b arazilerin satışı rayiç bedelleri üzerinden yapılıyor. Peki, 2b arazilerin satışında rayiç bedel ne kadar?

2b arazileri rayiç bedelleri 2015!

2b arazi satış işlemleri için deftarlıklara ya da il müdürlüklerine başvuru yapılıyor. 2b satış işlemlerinde rayiç bedelinin ödenmesi gerekiyor. İşte, 2b arazileri rayiç bedelleri 2015!

Gökbel köyü 2B için ayaklandı!

Muğla’nın Ortaca İlçesi’nde, büyükşehirle birlikte mahalleye dönüştürülen köylerindeki orman vasfını kaybetmiş araziler (2B) için belirlenen rayiç bedelleri yüksek bulan Gökbel sakinleri, yürüyüş düzenledi. İşte yaşananlar...

Muğla Gökbel köyü sakinleri 2B arazileri için eylem yaptı!

MUĞLA'nın Ortaca İlçesi'nde, büyükşehirle birlikte mahalleye dönüştürülen köylerindeki orman vasfını kaybetmiş araziler (2B) için belirlenen rayiç bedelleri yüksek bulan Gökbel sakinleri, yürüyüş düzenledi..

Muğla'da 2B rayiç bedelleri eylemi yapıldı!

Ortaca ilçesinde kamuoyunda "2B" olarak bilinen, orman vasfını kaybetmiş hazine arazilerinin rayiç bedelini yüksek bulan vatandaşlar, eylem yaptı. Vatandaşlar, taşıdıkları dövizler ve attıkları sloganlarla, belirlenen rayiç bedellerine tepki gösterdi.

Arazi fiyatları kızdırdı! Zonguldak'ta 2B eylemi!

Zonguldak'ta, halk arasında 2B olarak bilinen, orman vasfını kaybetmiş hazine arazilerinin rayiç bedelini yüksek bulan Tepebaşı Mahallesi sakinleri eylem yaptı. Grup, kendilerine gönderilen tebligatları yaktı.

2b arazileri rayiç bedelleri ne kadar?

Orman vasfını kaybetmiş hazine araziler 2b arazisi olarak tanımlanıyor. 2b, 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin B bendi için kullanılan bir kısaltma olarak karşımıza çıkıyor. Peki, 2b arazileri rayiç bedelleri ne kadar?

2b arazi rayiç bedelleri sorgulaması nasıl yapılır?

2B arazisi rayiç bedelleri il tarım müdürlükleri, ticaret ve ziraat odaları, bilirkişilerin görüşleri ve emsal nitelikteki taşınmazların satış bedelleri dikkate alınarak parsel bazında belirleniyor. Peki, 2b arazi rayiç bedelleri sorgulaması nasıl yapılır

2b arazilere kimler başvurabilir?

2b arazilerin satışı belirlenen rayiç bedelleri üzerinden yapılıyor. 2b arazilerin satış işlemi için il müdürlüklerine ya da deftarlıklara başvuru yapılması gerekiyor. Peki, 2b arazilere kimler başvurabilir?

2B Rayiç Haberi

2B Rayiç

     Antalya-Alanya D-400 karayolunun Elikesik Kavşağı'nda toplanan köylüler, 2B rayiç bedellerinin yüksek olduğu iddiasıyla yolu trafiğe kapattı. Köylüler, jandarma ekiplerinin yolu açmaları için yaptığı uyarıya rağmen Türk bayrağı açarak İstiklal Marşı'nı okudu. Köylüler, taşıdıkları dövizler ve sloganlarla 2B rayiç bedellerine tepki gösterdi. 

     Köylüler adına açıklama yapan Şevket Doğan, yetkililerin seslerine kulak vermesini istedi. Seslerini duyurabilmek için yol kapatmaktan başka çarelerinin olmadığını savunan Doğan, belirlenen rayiç bedelleri ödemelerinin mümkün olmadığını ifade etti. 

     Açıklamanın ardından ilçe merkezine yürümek isteyen köylülere jandarma izin vermeyince arbede yaşandı. Bu sırada rahatsızlanan köylülerden bir kişi 112 Acil Servis ekiplerince hastaneye kaldırıldı. 

     Arbedenin ardından köylüler, yol kenarında eylemlerine bir süre daha devam etti. Yaklaşık bir saat kapalı kalan karayolu, köylülerin eylemlerini sona...