25 / 04 / 2024

2B arazisi başvurularında son 1 hafta!

2B arazisi başvurularında son 1 hafta!

2B Yasasından yaralanmak isteyen hak sahiplerinin başvuruları için son 1 hafta kaldı. Başvurular 7 Mart'a kadar defterdarlık ve mal müdürlüklerine yapılabilecek...



2B arazileri başvurularında son 1 hafta kaldı. Geçtiğimiz senenin Eylül ayında sona eren ancak Hükümet tarafından yeniden uzatılan 2B arazi başvuruları 7 Mart'ta sona erecek.

2B Yasası kapsamında daha fazla hak sahibinin yararlanabilmesi için alınan karardan süresi içinde başvurmayanlar, kendilerine yapılan tebligatta belirtilen bedeli süresi içerisinde ödemeyenler, taksitli satışlarda, sözleşmesinde belirtilen taksitlerden ikiden fazlasını vadesinde ödemeyenler yararlanabiliyor.

3 Ekim 2017 tarihinde Bakanlar Kurulu kararı ile uzatılan 2B arazi başvuru süresi, 7 Eylül 2017 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 6 ay uzatılmıştı. Hükümetin yeni bir uzatma kararı almaması halinde 2B arazileri başvuru süresi 7 Mart 2018 tarihinde bitecek.

2B arazilerine nasıl başvurulur? 


2B arazileri için defterdarlık ve mal müdürlüklerine başvurulabiliyor. Başvuru esnasında aşağıda sıralanan belgelerin temin edilmiş olması gerekiyor. 

Nüfus cüzdanının fotokopisi,
Başvuru dilekçesi,
Başvuru bedeli makbuzu,
Tüzel kişiler için ise yetki belgesi,
Bunun dışında mirasçılardan da veraset ilamı.

Hazineye ait tarım arazilerinde son gün 7 Eylül


Hazineye ait tarım arazileri için süresi içinde başvurmayanlara da verilen başvuru süresi de bir yıl süreyle uzatıldı. Buna göre 26 Nisan 2015 tarihinden sonra yapılan mücavir alan sınırları dışına çıkarılan yerler için 7 Eylül 2018 tarihine kadar başvurulabilecek.


 

Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön