26 / 04 / 2024

2B eylemi yapan Antalyalılar basın açıklaması yaptı!

2B eylemi yapan Antalyalılar basın açıklaması yaptı!

Antalya'da orman vasfını kaybetmiş arazilerin satışı konusunda rayiç bedelleri yüksek bulan köylüler, Tekirova Belediyesi önünde basın açıklaması yaptı, daha sonra bir süre şehir içinde yürüdü..



     Kemer ilçesine bağlı Ulupınar, Beycik, Çamyuva ve Kuzdere köyü sakini yaklaşık 500 kişi, 2B olarak bilinen orman vasfını kaybetmiş arazilerin satışı konusunda rayiç bedelleri yüksek olduğunu savunarak, Tekirova Belediyesi önünde basın açıklaması yaptı. 

     Köylüler adına basın açıklamasını okuyan emekli öğretmen Kemal Yüksel, Antalya'nın tümünde 2B arazilerinin satışıyla ilgili kanayan yarayı Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki tüm siyasi partilerde görev yapan milletvekillerine göstermek ve bir çözüm arayışına yönlendirmek üzere toplandıklarını söyledi. 

     Arazilerin kendilerine dedelerinden kalan yadigar topraklar olduğunu öne süren Yüksel, belirlenen rayiç bedeli ödeyemeyeceklerini, bu nedenle rayiç bedellerin düşürülmesini istediklerini kaydetti. 

     Ulupınar köyü muhtarı Sami Ilgaz da adaletli bir fiyat tespiti yapılmasını istediklerini, arazilerin rayiç bedelinin emlak değeri üzerinden belirlenmesi gerektiğini ifade etti. 

     Köylüler, daha sonra şehir içinde bir süre yürüdü. Bu sırada yol kenarında önlem alan jandarma ekipleri, gösteriyi organize eden köy muhtarlarıyla görüşerek yürüyüşün sona erdirilmesini istedi. Muhtarlar da eyleme katılanlara yürüyüşün bitirilmesi çağrısında bulundu. 

     Bu sırada köylülerin yanına gelen Kemer Belediye Başkan Vekili Mustafa Çulfa'ya bazı vatandaşlar tepki gösterdi. Makam aracı içinde köylülerle bir süre konuşan Çulfa, daha sonra araçtan inerek, köylülerin yaptıklarının demokratik bir eylem olduğunu ve kendisinin de desteklediğini, ancak eylemin diğer vatandaşların hakkını düşünerek sona erdirilmesi gerektiğini söyledi. 

     Köylüler, daha sonra eyleme son vererek olaysız şekilde dağıldı. 


AA


Geri Dön