29 / 03 / 2024

3. Havaalanı'nın adının Atatürk olması için imza kampanyası!

3. Havaalanı'nın adının Atatürk olması için imza kampanyası!

Atatürkçü Düşünce Derneği, 3. Havaalanı'nın adının "Atatürk" olması için bir imza kampanyası başlattı.



Atatürkçü Düşünce Derneği, 3. Havaalanı'nın adının "Atatürk" olması için bir imza kampanyası başlattı. Kampanyayı şu ana kadar 18 bin 556 kişi imzaladı.

İmza kampanyasında şu açıklamalara yer verildi;

3. Havaalanıyla İstanbul Atatürk Havaalanı'nın kapatılacağını ve Millet Bahçesine dönüştürüleceğini bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan söylemiştir. Gerekçe olarak da İstanbul Atatürk Havaalanının ihtiyaçlara cevap veremediği ve yetersiz kaldığı ileri sürülmektedir. Bu durumda yeni bir havaalanına geçişe diyecek bir şey olmayabilir. Ancak, bu bir taşınma, bir geçiş ve bir yer değişikliğidir. Bu nedenle isim değiştirilemez, başka bir isim verilemez, yeni bir isim aranamaz.

3. Havaalanının isminin yine Atatürk Havaalanı olarak korunması, siyasi olduğu kadar, hukuki hatta ahlaki bir zorunluluktur.

29 Ekim 2018'de, Cumhuriyetimizin ilanının 95. yıldönümünde Türkiye Cumhuriyeti kendine yakışanı yapmalıdır. İstanbul 3. Havaalanının adı Atatürk olmalıdır.

3. Havalimanı'nın ismi ne olacak?

Habertürk gazetesi yazarı Sevilay Yılman, sosyal medya hesabından yeni havalimanının adının “ Abdülhamit Han” olduğu öğrendiğini yazdı.

Yılman yazısında "Biraz önce güvenilir bir haber kaynağımdan İstanbul da yapımı devam eden yeni, yani 3.Havalimanının adının kesin olarak Abdülhamit Han olduğunu öğrendim. Yani bundan sonra #üçüncühavalimanı değil, #abdülhamidhanairport diyeceğiz" dedi.

3. Havalimanı'nın adı ne olacak?


Geri Dön