26 / 04 / 2024

3. Havalimanı Türk milletinin gururu olacak!

3. Havalimanı Türk milletinin gururu olacak!

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, inşaat çalışmaları yüzde 73 oranında tamamlanan 3. Havalimanı için Türk milletinin gururu olacak dedi ve THY'nin 3. Havalimanı'na 29 Ekim 2018'de taşınacağını dile getirdi.



THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Aycı, İstanbul'da yapımı devam eden üçüncü havalimanına taşınma sürecine ilişkin "29 Ekim 2018'de THY yeni evinde olacak." şeklinde açıklama yaptı.

 

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, 2016'da büyük zorlukları geride bıraktıklarını, çok farklı ve anlamlı 2017'nin ise arkasından geldiğini aktardı.


Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Zorlukları aşmak için birlik ve beraberliğin çok önemli olduğunu vurgulayan Aycı, "Bu anlamda 2018'in bugün buradan bakıldığında aydınlık gözükmesi, bizim 2018'in, 2019'un, 2020'nin hatta inşallah 2018'in 29 Ekimi'nde açacağımız dünyanın en büyük havalimanlarından biri ve Türk milletinin gururu olacak, Türk sivil havacılığının gururu olacak bir eserin, çok kısa sürede inşallah kavuşmasını yaşayacağız. 29 Ekim 2018'de THY yeni evinde olacak. Daha ilk günden, ilk saatten, ilk saniyesinden itibaren, inşallah uçaklarımız oraya inecek ve kalkacak. Bunun gayreti içindeyiz."dedi.


İlker Aycı, üçüncü havalimanında yükselecek THY tesislerinin inşaatları için planlama ve altyapı çalışmalarında belirli bir aşamaya gelindiğini de sözlerine ekledi. 


İlker Aycı, bir gazetecinin üçüncü havalimanına taşınmayla ilgili sorusuna, "Biz 29 Ekim'de orada olmanın planları içindeyiz. A planı da bu, B planı da bu. Hepimiz buna göre çalışıyoruz." cevabını verdi.

 

Üçüncü havalimanında operasyonun giderek büyüdüğüne dikkat çeken Aycı, şunları söyledi;

 

"Takdir edersiniz ki, kolay bir arazi değil. O arazinin hazırlanması ve inşaatlar üzerinde yükselmesi için tüm çalışmalar yapılıyor. Gerekli dizayn çalışmaları tamamlandı. Çok yakında inşaatların yükseldiğini göreceksiniz. Zaten son sürat terminal binası yürüyor. Havalimanının diğer kısımlarındaki işlemler de yürüyor, hamdolsun. Bizimki de çok süratli bir şekilde devam edecek. İnşallah yeni havalimanımızda, 29 Ekim'de olmanın gayreti içindeyiz, inşallah orada olacağız. Yeni evimize gitmek için sabırsızlanıyoruz. Bu zamanı iyi değerlendireceğiz, çok çalışacağız, hazır olacağız. Filomuz orada olacak inşallah. Bunun stratejileri üzerine arkadaşlar çalışmalar yaptılar. Her iki seçeneği de ciddi şekilde değerlendirdiler. Öncelikle biten tüm binaların hepsine taşınılacak. Oradan operasyon net olarak yürüyecek. Filo da buradan kalkıp, bir şekilde oraya inecek ve devam edecek. Bunun 'bing bang' dediğimiz şekilde şu anda olacağı öngörülüyor."

 


Geri Dön