19 / 04 / 2024

3. havalimanına komşu 15 bin konut yolda! 

3. havalimanına komşu 15 bin konut yolda! 

Emlak Konut GYO ile THY 3. havalimanı çalışanları ve İstanbulular için düğmeye bastı. Arnavutköy’e bağlı Dursunköy’de 3.6 milyon metrekare alanda yaklaşık 15 bin konut yapılması planlanıyor. 



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın  yaptığı "3. havalimanına yakın bir yere personel için 10 bin konut yapıyoruz" açıklaması sonrasında düğmeye basıldı. Hem İstanbullular hem de 3. havalimanı çalışanları için yeni projeler yolda. Yeni havalimanının açılmasıyla birlikte  en az 150 bin kişi kentin kuzeyine taşınacak.

Kanala komşu

Hürriyet'te yer alan habere göre; Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) devreye girdi. Arnavutköy’deki 3.6 milyon metrekare alanda yaklaşık 15 bin konut hayata geçecek. Bu dev projeye Türk Hava Yolları (THY) arsanın yüzde 50’sini satın alarak ortak oldu. Hürriyet'ten Gülistan Alagöz'ün haberine göre; bu alanda inşa edilecek konutlar personele satılacak. THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ve Emlak Konut Genel Müdürü Murat Kurum bugün projenin detaylarını açıklayacak.

Yıldız Holding'den aldı

Emlak Konut GYO arsayı 2013'te Yıldız Holding'den almıştı. Arsa Kanal İstanbul ve 3. havalimanına yakınlığıyla dikkat çekiyor.

3. havalimanına komşu 15 bin konut yolda! 


Ekspertiz değeri 445 milyon lira

Arsa için yapılan analize göre 14 parselin toplam yüzölçümü 4.8 milyon metrekarede. Emlak Konut'un payı ise 3 milyon 639 bin metrekare. 14 parselim toplam değeri 444 milyon 956 milyon lira. 

Millet bahçesini  TOKİ  yapacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, taşınacak Atatürk Havalimanı yerine millet bahçesi yapılacağını da açıklamıştı. 3 yılda 50 şehir parkı hedefi koyan Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Pendik, Başakşehir, Bakırköy ve Maslak için çalışmalarına hız verdi.


Geri Dön