25 / 04 / 2024

Sinpaş GYO, Frankfurt’taki arsada Avrupa Merkez Bankası'na komşu konut yapacak!

Sinpaş GYO, Frankfurt’taki arsada Avrupa Merkez Bankası'na komşu konut yapacak!

Servet GYO, 60 milyon euro yatırımla satın aldığı Frankfurt’ taki arsada Avrupa Merkez Bankası'na komşu konut yapacak. Çelik, "Türk inşaat tecrübesi Alman mimarisiyle birleşecek" dedi...



Servet GYO, 60 milyon euro yatırımla satın aldığı Frankfurt’taki arsada Avrupa Merkez Bankası'na komşu konut yapacak. Çelik, "Türk inşaat tecrübesi Alman mimarisiyle birleşecek" dedi.


Sinpaş Holding iştiraki olan Servet GYO, Almanya'nın Frankfurt şehrinde bir İngiliz fondan 60 milyon euro yatırımla satın aldığı 291 bin 159 metrekarelik ticari komplekse ofis, konut ve çarşı yapmak için kolları sıvadı. Frankfurt'ta yapılan basın toplantısında konuşan Servet GYO Genel Müdürü Sefa Çelik, Avrupa Merkez Bankası’na komşu olan OSWE ticaret kompleksi hakkında bilgi verirken arazi hakkındaki projelerini de açıkladı.


FRANKFURT'TA BÜYÜK KONUT AÇIĞI VAR


Şehrin büyük bir konut açığı olduğunu ifade eden Çelik, "Frankfurt'ta bu büyüklükte bir arazi yok. Birkaç bloktan oluşan bu komplekse konut, ofis ve çarşı yapmayı planlıyoruz. Frankfurt'un fuar şehri olmasından dolayı otel yapma planımız da var" dedi. Projenin 2015'te hayata geçirileceğini söyleyen Çelik, arazinin 3 bin konut potansiyeli olduğunu belirtti. Proje için Alman bir mühendisle çalışacaklarını ifade eden Çelik, "Türk inşaat tecrübesi Alman mimarisiyle birleşecek" dedi. Projeye Alman firmalardan ortaklık teklifi aldıklarını söyleyen Çelik, bu fikre sıcak bakmadıklarını açıkladı.    


15 MİLYON EURO KİRA


Çelik, bünyesinde lojistik merkezi, depolama, ofis ve perakende alanları, TV stüdyosu, araç bakım ve otopark alanları bulunan OSWE’nin yüzde 27'sinin dolu olduğunu ifade eden Çelik, "Şu anda 150 bin metrekare alan için daha Türk ve yabancı firmalarla görüşüyoruz. Yılsonunda doluluk oranımızın yüzde 35'e, kira gelirimizin 4 milyon euroya çıkacağını öngörüyoruz. Merkez tamamen dolduğunda ise 15 milyon euroluk kira beklentimiz var" dedi. 


ŞEHRİN EN HIZLI GELİŞEN YERİ


291 bin 159 metrekare arazi üzerinde yerleşik, bölgedeki en büyük ticaret üslerinden biri olan OSWE, Frankfurt’un am Main, Hanauer Landstrasse 360 bölgesinde yer alıyor. Merkezi konumuyla dikkat çeken dev kompleks; otobana 1 kilometre, tren istasyonuna 10 dakika, uluslararası hava limanına ise yalnızca 20 kilometre mesafede bulunuyor. Kompleksin yer aldığı cadde, şehrin en hızlı gelişen bölgesi olarak nitelenirken, Avrupa Merkez Bankası'nın da bu cadde üzerinde inşa edilmekte olduğu ifade ediliyor.


Akşam 


Geri Dön