20 / 04 / 2024

Servet GYO Almanya Merkez Bankası'na komşu oldu!

Servet GYO Almanya Merkez Bankası'na komşu oldu!

Servet GYO, Almanya Merkez Bankası'na komşu oldu. Sinpaş Holding' in en genç firması Servet GYO, yurt dışındaki ilk yatırımını Almanya'nın finans merkezi Frankfurt' a yaptı.



Servet GYO, 60 milyon avro yatırımla Avrupa Merkez Bankası'na komşu, 291 bin 159 metrekarelik bir ticari kompleks satın aldı. 

Servet GYO Genel Müdürü Sefa Çelik, şehrin doğuyu batıya bağlayan lojistik özelliğinden esinlenerek, OST-VVEST'i kısaltarak, OSWE ismini verdikleri merkezi, bir İngiliz fondan satın aldıklarını belirterek, "OSVVE ticari bir kompleks. Lojistik merkezi, depolama, ofis, perakende alanları ve ticari alanlardan oluşuyor. BLG Logistic, Universium Incasso, Mobellum ve Rene Sola mevcut kiracılar arasında" dedi. Merkezin yüzde 27'sinin dolu olduğunu belirten Çelik, "Şu anda 150 bin metrekare alan için daha Türk ve yabancı firmalarla görüşüyoruz. Yılsonunda doluluk oranımızın yüzde 35'e, kira gelirimizin ise 4 milyon avroya çıkacağını öngörüyoruz. 

Merkez tamamen dolduğunda ise 15 milyon avroluk kira beklentimiz var" diye konuştu. 

Çelik, komplekste ek inşaat haklarının da bulunduğunu belirterek, "İleride bu hakkımızı da kullanmayı düşünüyoruz" diye devam etti. Çelik, yatırım için Frankfurt'u seçmelerinin nedenini ise şöyle açıkladı: "Frankfurt Avrupa'nın en önemli sanayi, ticaret ve finans merkezi. Lojistik konumu ve sunduğu ulaşım imkanları çok etkili."


Hürses


Geri Dön