20 / 04 / 2024

Üç kamu bankası 0.99 faizle konut kredilerini yeniden yapılandırıyor!

Üç kamu bankası 0.99 faizle konut kredilerini yeniden yapılandırıyor!

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'tan ağustostan önce konut kredisi kullanmış müşteriler, kredilerini aylık yüzde 0,99 faizle yenileyebilecek.



Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank, mevcut konut kredilerinde faiz indirim imkanı sağladı.

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank, ekonomideki olumlu gelişmeler, faiz ve enflasyon oranlarındaki düşüş trendi doğrultusunda Ağustos itibariyle konut kredilerinde faiz indirimine gitmiş ve müşterilerine 500 bin TL’ye kadar olan tutarlar için aylık yüzde 0.99 faiz oranı ile konut kredisi kullandırımına başlamışlardı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Ağustos ayında gerçekleştirilen bu indirimden önce Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank’tan konut kredisi kullanmış ve mevcut kredi bakiyesi 500 bin TL’nin altında olan müşterilerine, talep etmeleri halinde kredilerini aylık yüzde 0,99 faiz oranıyla yenileme imkanı  sağlanacak.

3 bankadan yapılan ortak açıklamada şu bilgiler verildi:

"Yapılan faiz indiriminden faydalanmak isteyen müşterilerin, ilgili Banka Şubelerine başvurması gerekmekte olup
- 500 bin TL altında kredi borcu olanların aylık yüzde 0.99 oranından,
- 500 bin TL üzerinde kredi borcu bulunanların ise Bankaların bu tutarlar için uyguladıkları cari faiz oranlarından kredileri yenilenebilecektir.
Ülke bilançosunu her zaman kendi bilançolarının önünde tutan, yenilikçi ürün ve hizmetlerle müşterilerinin yanında olmayı hedefleyen Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank müşterilerinin finansal yüklerini azaltacak olan faiz indirimi uygulamasına 01.10.2019 tarihinde başlayacaklardır."
 

Konut kredi faizlerinde son durum ne?

Konut kredisi yapılandırmasında taksitler ne kadar olacak?
 


Geri Dön