19 / 04 / 2024

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli ihalesi yakında!

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli ihalesi yakında!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli için " Yakın zamanda ihalesini yapmış olacağız" dedi...



Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda, editör ve muhabirlerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Avrupa ile Anadolu yakasını birleştirecek 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi'nin de önemine işaret etti. 

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli ihalesi yakında!

"3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'ni 6,5 milyon insan kullanacak"

Bakan Arslan, projenin Hasdal'dan başlayarak Çamlıca'ya denizin altından gidecek bir karayolu sistemi ve İncirli'den başlayarak Anadolu yakasında Söğütlüçeşme'ye kadar uzanan bir raylı sistemden oluştuğunu hatırlattı. 

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli projesi kapsamında kara ve denizdeki sondajlarla Haliç'teki işlemlerin tamamladığını ve güzergahla ilgili nihai çalışmaların yapıldığını söyleyen Bakan Arslan, "Hedefimiz kısa sürede bununla ilgili çalışmaları bitirip artık ihale aşamasına getirmek ve ihalesini yapmak. Yakın zamanda bunun ihalesini yapmış olacağız. Araç geçişi anlamında günde 120 bin aracın geçmesini öngörüyoruz ve metro sistemi anlamında da günde 1,5 milyon insanın metroyu kullanacağı bir ağ kurmuş olacağız. Daha da önemlisi bu metro ağı İstanbul'daki diğer metro ağlarıyla da entegre olacağı için günde 6,5 milyon insana aktarma yapmak suretiyle hizmet edebilir hale gelecek." şeklinde konuştu.


Geri Dön