26 / 04 / 2024

3 yıldır hayata geçirilen millet bahçesi projeleri mecliste!

3 yıldır hayata geçirilen millet bahçesi projeleri mecliste!

2018 yılından itibaren yapılan ve yapılacak millet bahçesi sayısı ve projeleri meclis gündemine taşındı. Saadet Parti'li Karaduman, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, 2018 yılından itibaren yapılan ve yapılacak millet bahçesi sayısına ve projelerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Karaduman, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

İYİ Parti'li Karaduman, ''Aşağıdaki sorularımın Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum tarafından Anayasanın 98'inci ve İçtüzüğün 96 ve 99'uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim'' diye konuştu.

Karaduman, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2018 yılında açıklanan ve Bakanlığınızca 81 ilde 81 milyon metrekare alan hedefi doğrultusunda hayata geçirilen Millet Bahçesi projelerinin ihale usulü, maliyeti ve toplam kaç adet Millet Bahçesi yapılacağı kamuoyunda merak edilmektedir. Bu konularda yeterli bilgi bulunmaması bazı iddiaları gündeme getirmektedir. İddialara göre projelerin ihale aşamasında usulsüzlük yapıldığı, maliyetinden daha yüksek bedeller ödendiği ve ihtiyaca göre değil, yüklenici firmalara getirisine göre projelendirmelerin yapıldığı söylenmektedir. Bakanlığınızca bu iddialar hakkında kamuoyuna bilgilendirme yapılması gerekmektedir.''

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu'nun soruları:
1. 2018 yılından bu yana toplamda kaç adet Millet Bahçesi yapıldı?

2. Yapılan Millet Bahçelerinin hazineye maliyeti ne kadar oldu? Yapılması planlanan bütün Millet Bahçeleri sonucunda toplam maliyetin ne kadar olması planlanıyor?

3. Henüz yapımına başlanmamış olan kaç adet Millet Bahçesi Projesi bulunmaktadır?

4. Projelerin ihale aşamaları nasıl yürütülmektedir? İhale usulü ve şartları nelerdir?

5. Bu konular hakkında Bakanlığınızca kamuoyuna resmi bir açıklama yapılacak mıdır? 


Geri Dön