18 / 04 / 2024

35. Vodafone İstanbul Maratonu başladı!

35. Vodafone İstanbul Maratonu başladı!

Türkiye 'de düzenlenen en önemli spor organizasyonlarından olan 35. Vodafone İstanbul Maratonu 'nun startı verildi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yaptığı konuşmada tüm katılımcılara başarılar diledi. ..




Türkiye'de düzenlenen en önemli spor organizasyonlarından olan 35. Vodafone İstanbul Maratonu'nun startı verildi. 


Organizasyonun en büyük koşusu olan 42 kilometre 195 metrelik maraton, Boğaziçi Köprüsü gişelerinin yaklaşık 300 metre gerisinden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın verdiği startla başladı.


Start öncesinde bu yıl ilk kez İstiklal Marşı okunurken, Topbaş, yaptığı konuşmada tüm katılımcılara başarılar diledi. Topbaş, büyük bir heyecan yaşadıklarını ifade ederek, "Bugün farklı bir başlangıç yaptık. İstiklal Marşı ile yarışa başladık. Tüm katılımcılara başarılar diliyorum" dedi.


Atletler, köprüyü geçtikten sonra Beşiktaş sapağından ayrılarak Barbaros Bulvarı'ndan Beşiktaş'a inecek ve sahil yolunu izleyerek Karaköy'e ulaşacak. Galata Köprüsü'nden sonra Eyüp'e yönelecek maratoncular, Feshane'den sonra dönüş yaparak Unkapanı üzerinden Yenikapı'ya inecek. Bakırköy'den yapılan dönüşle sahilden Gülhane Parkı'na kadar uzanan parkur, parkın içinden geçerek Sultanahmet'teki At Meydanı'nda sona erecek.


 


-10 ve 15 Kilometre Koşular da başladı


 


Bu arada, 10 ve 15 Kilometre Koşularının da maratonla birlikte startı verildi. 


Daha önce Sultanahmet Meydanı'ndan tamamlanan bu koşular, bu yıl Eminönü'ndeki İstanbul Ticaret Üniversitesi önünde sona erecek.


15 Kilometre Koşusu'nda köprüyü geçtikten sonra Beşiktaş sapağından ayrılarak Barbaros Bulvarı'ndan Beşiktaş'a inecek koşucular, sahil yolunu izleyerek Karaköy'e varacak. Yarışmacılar, Unkapanı Köprüsü'nün altından devam ederek Balat'ta bulunan Rum Kilisesi'nden sonra, Yusuf Şücaattin Anbari Camisi önünden yapılacak dönüşle birlikte maraton güzergahından ayrılacak. Sahilden devam eden yarış, Eminönü'nde İstanbul Ticaret Üniversitesi önünde tamamlanacak.


10 Kilometre Koşusu'nda ise köprüyü geçtikten sonra Beşiktaş sapağından ayrılarak, Barbaros Bulvarı'ndan Beşiktaş'a inecek atletler, yeniden yapımı için inşaatı süren BJK İnönü Stadı, Fındıklı, Tophane, Galata Köprüsü istikametini izleyerek Eminönü'nde İstanbul Ticaret Üniversitesi önünde koşuyu bitirecek.


AA


Geri Dön