25 / 04 / 2024

36 bin konut, 40 milyar TL'lik deprem dönüşümü!

36 bin konut, 40 milyar TL'lik deprem dönüşümü!

Elazığ ve Malatya'da 24 Ocak 2020'de meydan gelen depremin ardından yapılan deprem konutlarının maliyeti 40 milyar dolar TL olarak açıklandı.



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Elazığ ve Malatya'da inşa edilen deprem konutlarına ilişkin bilgi verdi. Malatya’nın Doğanyol ilçesine bağlı Gökçe Mahallesi’ni ziyaret gerçekleştiren ve dönüşüm projesini yerinde inceleyen Kurum, Gökçe Mahallesi’nde 104 adedi Konut, 69 adedi iş yeri ve 1 adedi cami olmak üzere toplam 174 adet bağımsız birimin yer aldığı ve teslimlerinin başladığı bilgisini paylaştı.

36 bin konut, 40 milyar TL lik deprem dönüşümü!

DOĞANYOL VE PÜTÜRGE'DE KENTSEL DÖNÜŞÜM

Hürriyet'te yer alan habere göre, Doğanyol'da yapım çalışmaları devam eden proje alanına geçen Bakan Kurum, 355 bağımsız birimin yapım çalışmalarının devam ettiğini ve yakın zamanda teslimlerinin başlayacağını aktardı. Bakan Kurum, sahadaki incelemelerden sonra Doğanyol’da yapılan iftar programına katıldı. “Biz burada çok büyük acılar çektik” diye konuşan Kurum, "Deprem olur olmaz üç saat sonra ilgili bakan arkadaşlarımızla birlikte, İçişleri Bakanımız, Sağlık Bakanımız, biz, AFAD’ımız, TOKİ’miz, Kızılay’ımız, İller Bankamız ile birlikte Doğanyol’umuzdaydık, Pütürge’mizdeydik, Gökçe’mizdeydik. Ve burada kardeşlerimizin acılarına hep birlikte ortak olduk. İnşallah bugün de hep birlikte mutluluklarına şahit oluyoruz. Türkiye’nin her yerinde dönüşüm yapabilirsiniz, kentsel dönüşüm yapabilirsiniz, deprem dönüşümü yapabilirsiniz ama herkes Doğanyol’da, Pütürge’de böyle bir dönüşüm yapamaz" diye konuştu. Peki Malatya ve Elazığ'da toplan kaç konut inşaa edildi? İşte ayrıntılar...


Geri Dön