29 / 03 / 2024

3600 ek gösterge yüz güldüren gelişme! İşte yeni maaş ve ikramiye tablosu

3600 ek gösterge yüz güldüren gelişme! İşte yeni maaş ve ikramiye tablosu

Son dakika gelişmesi. Milyonların beklediği 3600 ek gösterge düzenlemesi Meclis'ten geçti. Peki 3600 ek gösterge kimleri kapsıyor, kimlere verilecek? İşte 3600 ek gösterge düzenlemesi sonrası oluşan tablo...



Yüz binlerce memur tarafından merakla beklenen 3600 ek gösterge düzenlemesinde son aşamaya gelindi. TBMM, düzenlemeyi yasalaştırdı. Yeni düzenleme ile çok geniş kapsamlı bir artış yaşandı. Şube müdürlerinin 2200 olan ek göstergesinin 3000'e çıkarılması bekleniyordu. Ancak yapılan değişiklikle şube müdürlerinin de ek göstergesi 3600 oldu.

3600 EK GÖSTERGE TBMM'DE KABUL EDİLDİ
3600 ek gösterge düzenlemesi, öğrenci affı ve emekli maaşlarının alt sınırını 3 bin 500 TL olarak belirlenmesi maddeleri ile birlikte TBMM'de yasalaştı.

3600 EK GÖSTERGE KAPSAMI GENİŞLETİLDİ
Memurların; kadro unvanı/derecesi, hizmet sınıfı, görevin önemi, sorumluluk düzeyi, hiyerarşik konumu ve eğitim durumu esas alınarak belirlenen ek gösterge sisteminde yapılan düzenlemelerle kamu hiyerarşisindeki kimi sorunlar giderikdi ve memurların hem emekli ikramiyelerinde hem de emekli aylıklarında iyileştirmelere gidildi.

Bu kapsamda öncelikle birinci dereceye gelmiş olmak kaydıyla; Tüm öğretmenlerin, 2 yıl ve üzeri yükseköğrenim mezunu polislerin, Alan sınırlaması olmaksızın 2 yıl ve üzeri yükseköğrenim mezunu tüm sağlık çalışanlarının ve din görevlilerinin ek göstergeleri 3.600'e çıkarıldı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön