28 / 03 / 2024

3.Havalimanı'nın hafriyatları hızlandı!

3.Havalimanı'nın hafriyatları hızlandı!

Üçüncü Havalimanı CEO'su Akçayoğlu, projede herhangi bir hukuki sorun olmadığını belirterek, "Tüm hafriyat şirketlerini davet ediyoruz. Kamyon sayısı % 100 artacak" dedi.



İstanbul'un hızla artan havayolu trafiğine nefes aldıracak olan 3'üncü Havalimanı projesinde çalışmalar hızlanıyor. Son günlerde TOKİ'ye karşı açılan davalar nedeniyle alınan yürütmeyi durdurma kararının, projeyi tamamen durduracağı yönünde spekülasyonlar yapılıyor. Bu spekülasyonların ardından açıklama yapan İGA Havalimanı İnşaat'ın CEO'su Yusuf Akçayoğlu, inşaatın planlandığı gibi yürüdüğünü söyledi. Projeyi sıkıntıya sokacak hukuki bir durumun olmadığını belirten Akçayoğlu, "İnşaatı değil durdurmak, hızlandırmak için tüm hafriyat firmalarını davet ediyoruz" şeklinde konuştu. Halen bin 100 olan kamyon sayısını 2 bine çıkarmayı hedeflediklerini belirten Akçayoğlu, "Kaynaklarımızı maksimum seviyeye çıkararak Türkiye'nin bu gurur projesini en başarılı şekilde tamamlayacağız" dedi. 


İPTAL İSTEMİ REDDEDİLDİ 

DHMİ Genel Müdürlüğü de 3'üncü Havalimanı projesiyle ilgili Bakanlar Kurulu'nun "Acele Kamulaştırma Kararı"nın iptaline ilişkin davaların reddedildiğini duyurmuştu. Kurumdan önceki gün yapılan açıklamada, davaların  TOKİ  aleyhine açıldığı ve TOKİ'ye ulaşan tüm mahkeme kararlarında yürütmenin durdurulması taleplerinin reddine karar verildiği belirtilmişti. 


Sabah


Geri Dön