19 / 04 / 2024

40 akademisyeni villa vaadiyle dolandırdılar!

40 akademisyeni villa vaadiyle dolandırdılar!

İddiaya göre, bir akademisyen 40 meslektaşını akrabasıyla birlikte dolandırdı. 2 amcağlu 40 akademisyeni villa yapma vaadiyle kandırıp yaklaşık iki milyon lira para toplayıp üzerine yattı.



Dolandırıcılık iddiasıyla çalkalanan Düzce Üniversitesi'nde aralarında iki rektör yardımcısının da bulunduğu 40 akademisyen, kendilerinden villa yapma vaadiyle para toplayan bir akademisyen ve onun müteahhitlik yapan amcasının oğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.Türkiye Gazetesi'nden Cabir Turgut'un haberine göre; iddiaya göre; şirket akademisyenlerden 1 milyon 830 bin lira peşinat topladı ve iflas ettik diyerek paraların üstüne yattı. Arkadaşlarının mağdur olmasına yol açan akademisyen, 4 kişinin öldüğü ikinci Osmangazi vakasının yaşanmaması için başka ilçeye gönderildi.

Arsayı bile gördüler

İddia edilene göre, Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyelerinden Dr. F.Ö. bir yıl önce bir grup akademisyeni, akrabası olan müteahhit Ö.F.Ö. ile tanıştırdı. Bu iki akraba üniversite mensuplarına bir toplantı eşliğinde projelerini anlatıp, 250 bin liraya Düzce Konuralp mevkiinde villa yapacaklarını taahhüt etti. 40 akademisyen de müteahhide 50 ile 65 bin lira arasında peşinat ödedi. Para ödeyen kişilere arsalar bile gezdirildi.

Projenin adına "Üniversitesi Mahallesi" verildi. Akademisler müteahhidi arayıp son durum bilgisi almak istedi ancak Ö.F.Ö telefonlara çıkmadı. 

"Okuldan sürüldü"

İsmini vermek istemeyen mağdur akademisyenlerden biri "Villalar bu yılın kasım ayında teslim edilecekti. Arkadaşlarımızdan arabasını, evini satıp kirada oturanlar var. Biz arabamızı sattık, bize aracı olan hoca kendine son model cip aldı. Şimdi bu hoca üniversitede görevine devam ediyor ancak güvenlik sebebiyle bir başka ilçeye sürdüler" şeklinde açıklamada bulundu.

"Kötü bir niyetim yoktu"

Öğretim Üyesi F. Ö. ise konuya ilişkin şu açıklamada bulundu; "Akrabam müteahhittir. 2017 Ağustos sonlarındaydı. Bana bir üniversite mahallesi projesi yapılıp yapılamayacağını sordu. Ben de onunla arkadaşlar arasında irtibatı sağladım. Onları tanıştırdım. Kuzenim taahhütlerini yerine getirmediği için arkadaşlar bana tepki gösterebilir endişesiyle üniversite içerisindeki bir birimden başka bir birime görevlendirildim. Tamamıyla yöneticilerimizin takdiriyle gerçekleşti. Ben sadece ev konusunda aracılık ettim. Kötü bir niyetim yoktu. Kuzenim yeni bir ortakla işi yapacak fakat onu da kabul etmiyorlar. Yer de hazır yatırımcı da hazır. Müteahhit Ö.F.Ö. parayı ödeyeceği taahhüdünü yerine getirecektir"


Geri Dön