10 / 05 / 2024

5 litrelik ayçiçek yağında Cuma indirimi yapılacak! 30 lira düşüyor 27 Mayıs fiyat listesi

5 litrelik ayçiçek yağında Cuma indirimi yapılacak! 30 lira düşüyor 27 Mayıs fiyat listesi

Ayçiçeçk yağlarında yapılacak indirim haberi Cuma gününe özel geldi. Toprak Mahsülleri Ofisi'nin Haziran ayından itibaren ithalat ihalesine çıktığı ayçiçek yağlarında yeni parti mallar gelmeden marketlerde satılan ürünlere indirim yapıldı. İşte detaylar...



İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) Başkanı Ali Kopuz, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün (FAO) verilerine göre Türkiye'nin 80 tarımsal üründe dünyanın en büyük 10, 51 üründe ise ilk 5 üreticiden birisi olduğunu açıkladı. 

Kopuz, fındık, incir, kayısı, kiraz üretiminde dünyada ilk sıradayken, bal, nohut, karpuz gibi birçok üründe de dünya ikincisi olunduğunu aktardı.

Elma, domates, koyun peynirinde üçüncü sırada, mercimek, ceviz ve ayçiçek yağında dördüncü, zeytinyağında ise beşinci sırada yer alındığını bildiren Kopuz, 2021 yılı tarımsal ihracatın 25 milyar dolar olduğunu, bu senenin ilk iki ayındaysa 4,5 milyar doların aşıldığını hatırlattı.

5 litrelik ayçiçek yağında Cuma indirimi yapılacak! 30 lira düşüyor 27 Mayıs fiyat listesi

İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) Başkanı Ali Kopuz'un açıklamalarından Türkiye'nin ayçiçek yağı ihracatında dördüncü olduğu anlaşılıyor. Vatandaş Türkiye'nin elindeki ayçiçek yağının yurt dışına ihraç etmek yerine iç piyasaya sürülmesini böylelikle market raflarında 200 liraya dayanan ayçiçek yağı fiyatlarında indirim yapılmasını bekliyor. 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön