23 / 04 / 2024

6 ay 6 bin kilometre işe yaramayacak! İkinci el arabaların fiyatları ne kadar olacak?

6 ay 6 bin kilometre işe yaramayacak! İkinci el arabaların fiyatları ne kadar olacak?

Ünlü otomotiv yazarı Emre Özpeynirci, ikinci el otomobil satışına uygulanan kısıtlamalarının pansuman olmayacağını ifade ederek, "Fiyatlar artmaya devam edecektir" şeklinde konuştu. İşte detaylar…



İkinci el otomobil satışlarında yeni dönem başlıyor. Dün, ikinci el otomobil satışları ile ilgili altı ay, 6 bin km yönetmeliği Resmi Gazete’de yayımlandı. Otomotiv yazarı Emre Özpeynirci ise konu ile alakalı olarak Radyo Sputnik’te Atilla Güner’le Akşam Postası’nda ikinci el satışları ile ilgili getirilen kısıtlamayı değerlendirip, "Talebe karşı arz sıkıntısı olduğu için bu tedbirler pansuman gerçekleşmez" ifadelerini kullandı.

Özpeynirci, bu konuyu ilk dile getiren kişinin kendisi olduğunu söylerken, ”Altı ay, 6 bin kilometre konusunu geçen hafta pazartesi günü ilk ben yazmıştım aynı zamanda Ticaret Bakanlığı da hemen arkasından bunu teyit etmişti. Dün ise geceki resmi gazete ile de yürürlüğe girdi. Yaptıkları yaraya merhem olmaz. Çünkü otomotiv fiyatları öyle bir seviyeye gelmiş vaziyetteki fiyatlar inmeden istediğinizi suçlayın. Eğer vatandaşlar otomotiv alamıyorsa bu sıkıntı da aynı şekilde de devam edecektir" açıklamalarında bulundu.

“TEMELDE OTOMOBİL FİYATLARINI NASIL UCUZLATIRIZ BUNU DÜŞÜNMEK GEREK”

Özpeynirci, ortaya çıkan bu kötü senaryoların bu şekilde yaptırımlar ile değil de, otomobil fiyatlarının nasıl düşürüleceği sorunun cevabı ile çözülebileceğini söyledi. Özpeynirci, “Şu an az sayıda sıfır araç mevcut. Aynı zamanda hem kurlar sebebi ile fiyat artıyor hem de üretim maliyetleri sebebi ile fiyat artıyor.

Türkiye’deki ilkel vergi sistemini de ele alırsak araç fiyatları astronomik şekilde fırlıyor. Az araç varken fiyatlar çokken otomotivler yatırım aracı durumuna geldi. Normal şekilde otomotiv bir ihtiyaçtır fakat otomotivler yatırım aracı haline geldiği sebebi ile fırsatçılık otomatik olarak ortaya çıkıyor. Bu işi çözmek yerine asıl olarak otomotiv fiyatlarını nasıl ucuzlatırız şeklinde düşünmek gerekiyor” şeklinde konuşarak tavsiyelerine devam etti.

6 ay 6 bin kilometre işe yaramayacak! İkinci el arabaların fiyatları ne kadar olacak?


Geri Dön