24 / 04 / 2024

6 maddede site toplantılarında oy kullanımı!

6 maddede site toplantılarında oy kullanımı!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "6 maddede site toplantılarında oy kullanımı" konusunu ele aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı...



1.Her kat maliki, arsa payı oranına bakılmaksızın, bir tek oy hakkına sahiptir ,(KMK.31). 

2.Her Bağımsız Bölüm İçin Ayrı Oy Hakkı Vardır:

Anagayrimenkulde birden ziyade bağımsız bölümü olan kat maliki, her bağımsız bölüm için ayrı bir oy hakkına sahiptir; (KMK.31). 

3.Hiç Kimsenin Bütün Oyların Üçte Birinden Fazla Oy Hakkı Yoktur:

Bununla beraber onun malik olduğu bağımsız bölümlerin sayısı ne olursa olsun, sahip olacağı oy sayısı bütün oyların üçte birinden fazla olamaz, oy hesabı yapılırken kesirler göz önüne alınmaz  ,(KMK.31). 

4.Hisseli Bağımsız Bölüm İçin Oy Kullanımı:

Bir bağımsız bölümün birden ziyade maliki varsa, kat malikleri kurulunda bunları içlerinden vekâlet verecekleri birisi temsil eder. Kat maliklerinden biri ehliyetsiz ise onu kanuni mümessili temsil eder ,(KMK.31). 

5.Kat Maliki Kendisiyle İlgili Konularda Oy Kullanamaz:

Alınacak karar doğrudan doğruya kendini ilgilendiren kat maliki görüşmelerde hazır bulunabilir, fakat oya katılamaz ,(KMK.31). 

6.Oyların Vekâleten Kullanımı Mümkündür:

Kat maliklerinden biri, oyunu yetkili vekil eliyle kullanabilir. Bir kişi, oy sayısının yüzde beşinden fazlasını kullanmak üzere vekil tayin edilemez. Ancak, kırk ve daha az sayıdaki kat mülkiyetine tâbi taşınmazlarda bir kişi, en fazla iki kişiye vekâlet edebilir  ,(KMK.31).


http://www.konutsitesiyonetimi.com/SITEYONETIMLERINEHIZMETTEKLIFIMIZ.pdf

Nihat DÖNMEZ Site Yönetimleri Danışmanı

Makine Mühendisi-Emlak Müşaviri- Üniversite Eğitmeni 


Sitelerde yöneticilerin 4 hakkı!


Geri Dön