25 / 04 / 2024

6 milyon emeklinin gözü kademeli zamda! En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

6 milyon emeklinin gözü kademeli zamda! En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Asgari ücretlilerin yanı sıra emeklilerin de gözü temmuz zammında. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından daha önce açıklanan kademeli zam oranına ilişkin çeşitli rakamlar telaffuz edilirken, zam oranlarının mayıs ve haziran enflasyonuna göre netleşmesi bekleniyor.



Asgari ücretlilerin yanı sıra emekliler de temmuz ayında yapılacak zam oranını merakla bekliyor. Daha önceki açıklamalarında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan en düşük emekli maaşlarını ve bayram ikramiyelerini yeniden değerlendireceklerini açıklarken, kademeli maaş zammı da gündeme gelmişti.

6 milyon emeklinin gözü kademeli zamda! En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Sabah Gazetesi'nden Hazal Ateş'in haberinde, emekli maaşlarına kademeli zam formülünde çeşitli seçeneklerin yer aldığı belirtiliyor. Haberde, masadaki formüllere göre 10 bin lira ile 15 bin lira arasında emekli maaşı alanlara yüzde 45 zam yapılacağı konuşulurken, aylık 15 bin lira ile 20 bin lira arasında değişen rakamlarla emekli maaşı alanlara yüzde 40 zam yapılacağı belirtiliyor. Bu tutarın üzerinde maaş alanlara ise yüzde 35 oranında zam formülünün masada yer aldığı belirtilirken, buna göre 10 bin lira emekli maaşı olanların eline yüzde 45 zam yapılması halinde temmuz ayında 14 bin 500 lira geçecek. En düşük emekli aylığına zammın ardından yapılacak bu kademeli artış doğrudan 6 milyon emeklinin aylığına yansıyacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön