25 / 04 / 2024

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası 2023'te kaç TL'ye yükselecek? Tek tek hesaplandı! Hemen bakın! 

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası 2023'te kaç TL'ye yükselecek? Tek tek hesaplandı! Hemen bakın! 

Asgari ücret ile emekli ve memur maaşlarına yapılacak Ocak zammıyla, 65 yaş aylığı, evde bakım desteği, kronik hasta yardımı ve engelli aylığı gibi desteklerinde tutarları artacak. Peki 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası kaç TL'ye yükselecek? Tek tek hesaplandı! Hemen bakın! 



Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren asgari ücret ile memur ve emekli maaşlarına yapılacak olan Ocak zammı ile ilgili son dakika açıklamaları merakla takip ediliyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada 2. dönemde 6. Aydan sonraki enflasyonun dikkate alınması durumunda asgari ücretin 7 bin 500 TL civarında olabileceğine dikkat çekmiş hatta bu rakamın da aşılabileceğini belirtmişti. 

Milyonlarca asgari ücretli çalışan, memur ve emekli dört gözle Ocak 2023 zamlarını bekliyor. Memur maaş katsayısında yaşanacak artış, yaşlılara, engellilere, hasta ve çocuklara sağlanan aylıkları da etkileyecek. Bu çerçevede Ocak zammıyla, 65 yaş aylığı, evde bakım desteği, kronik hasta yardımı ve engelli aylığı gibi desteklerinde tutarları artacak.

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası 2023 te kaç TL ye yükselecek? Tek tek hesaplandı! Hemen bakın!  

Vatan Gazetesi'nin aktardığına göre; 2023 asgari ücret zammı sonrasında emeklilik ödeneği, sigorta primi, işsizlik yardımı, askerlik ve analık borçları, genel sağlık sigortası primleri, isteğe bağlı sigorta primleri, 65 yaş ve üstü emekli maaşları, malullük aylıkları ve staj ücreti gibi birçok ödeme tutarlarında da yükselişler yaşanacak. 

Takvim'den Çığıl Ön Yener'in aktardığına göre ise; 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşı için Ocak 2023 zammı rakamları tek tek hesaplanıyor. 

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası 2023 te kaç TL ye yükselecek? Tek tek hesaplandı! Hemen bakın!  

AA Finans'ın Beklenti Anketi'ndeki yüzde 73.88'lik yıl sonu enflasyon tahminine göre memurların yüzde 8'lik Ocak zammı TÜFE farkıyla yaklaşık yüzde 23.3 oranına kadar ulaşabilecek. 

Bu tahminin gerçekleşmesi halinde, 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası Ocak 2023 zamlı rakamları gündeme geldi. 

Peki 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşı 2023 zammıyla kaç TL olacak? 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası ne kadar zamlanacak? İşte rakam rakam 2023 zamlı yeni 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası...


Geri Dön