26 / 04 / 2024

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası hesaplamalarında büyük deprem! Hemen hesaplanan son rakamlara bakın!

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası hesaplamalarında büyük deprem! Hemen hesaplanan son rakamlara bakın!

Pek çok kişinin yararlandığı 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası ile binlerce kişiye nakit desteği veriliyor. 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası hesaplamalarında büyük deprem yaşanıyor... Hemen hesaplanan son rakamlara bakın...



Pek çok kişinin yararlandığı 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası ile binlerce vatandaşın cebi rahatlıyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, milyonlarca kişinin merak ettiği ve araştırdığı asgari ücret ile memur ve emekli maaşlarına yapılacak zamdan sonra, sosyal destek ödemelerine de zam yapılacak.

Asgari ücret ile memur ve emekli maaşlarına yapılacak olan 2023 Ocak zammı ile ilgili son dakika hesaplamaları peş peşe yapıloyor. Milyonlarca kişiyi ilgilendiren asgari ücretli çalışanlar, memur ve emekli Ocak 2023 zam oranı ile ilgili son dakika detayları da arama motorlarında araştırılıyor. Asgari ücret 2023 Ocak zammı ile ilgili herhangi bir net bir rakam gündeme gelmedi. 

Konu ile ilgili olarak aktarılan son dakika detaylarına göre, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, asgari ücretle ilgili yaptığı açıklamasında, 2. dönemde 6. Aydan sonraki enflasyonun göz önüne alınmasıyla asgari ücretin 7 bin 500 TL olarak güncellenebileceğine, hatta bu rakamdan da fazla olabileceğine değinmişti. 

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası hesaplamalarında büyük deprem! Hemen hesaplanan son rakamlara bakın!

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren memur maaş katsayısında yaşanacak yükseliş, yaşlılar, engelliler, hasta ve çocuklar için devlet tarafından verilen destek ödemelerinin de artmasını sağlayacak. Bu çerçevede, merakla beklenen 2023 Ocak zammı ile beraber 65 yaş aylığı, evde bakım desteği, kronik hasta yardımı ve engelli aylığı ödemeleri de yükselecek.

2023 Ocak asgari ücret zammından sonra; emeklilik ödeneği, sigorta primi, işsizlik yardımı, askerlik ve analık borçları, genel sağlık sigortası primleri, isteğe bağlı sigorta primleri, 65 yaş ve üstü emekli maaşları, malullük aylıkları ve staj ücreti olmak üzere pek çok sosyal destek ödemesinin tutarları da artmış olacak.

Takvim'den Çığıl Ön Yener'in haberine göre; 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşında Ocak 2023 zammı için geri sayım da başladı. 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşı için Ocak 2023 zammı için son dakika yeni rakamlar peş peşe hesaplandı.

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası hesaplamalarında büyük deprem yaşanıyor... Hemen hesaplanan son rakamlara bakın...


Geri Dön