26 / 04 / 2024

65 yaş aylığı yeni asgari ücretle ne kadar oldu? 65 yaş maaşı kaç TL oldu?

65 yaş aylığı yeni asgari ücretle ne kadar oldu? 65 yaş maaşı kaç TL oldu?

65 yaş aylığının yeni açıklanan asgari ara zam ile ne kadar olduğu vatandaşların gündeminde yer alıyor. İşte merak edilen detaylar!



2022 TEMMUZ ASGARİ ARA ZAM İLE 65 YAŞ AYLIĞI NE KADAR OLDU?

2022 Temmuz zammı ile 65 yaş maaşının ne kadar olduğu sorgulanmaya başlandı. 65 yaş aylığına yapılacak zam tutarı, 2022 yılı asgari ücret maaşının belirlenmesinden sonra açıklanmıştı. Buna göre 65 yaş aylığı 1296 TL olarak belirlenmişti. Bu yıl yüzde 40-69 oranlarında engelliliği bulunan vatandaşlar için engelli aylığı 865 lira, Yüzde 70 ve üzerinde engellilik oranı bulunanlar için de engelli aylığı 1298 lira, Engelli yakını aylığı da 865 lira olarak belirlenmişti. Yeni asgari ücretle birlikte 65 yaş aylığı 1684 lira olarak hesaplanmıştır.

ASGARİ ÜCRETE ARALIK AYINDA BİR ZAM DAHA GELECEK

Asgari ücret ile ilgili yaptığı açıklamayı sürdüren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Aralık ayında asgari ücrete bir zam daha yapılacağını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan son olarak tüm ücretlerden asgari ücrete kadar olan kısmın gelir vergisinin dışında olduğunu belirtti.

65 YAŞ AYLIĞI ALMAK İÇİN NASIL BAŞVURU YAPILIR?

65 yaş aylığı başvurusu için, kişi ilçesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na veya Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne başvurmalıdır. Başvuran kişiye 'başvuru alındı' belgesi verilir. Başvurular 1 ay içinde neticelenir.

65 YAŞ AYLIĞINDAN KİMLER FAYDALANABİLİR?

65 yaş aylığından, 65 yaşını doldurmuş, nafaka bağlanmamış veya nafaka bağlanması mümkün olmayan, 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu hükümlerine göre harçlık almayan, yurt içi ve yurt dışı ayrımı olmaksızın sosyal güvenlik kurumlarından bir gelir veya aylık hakkından yararlanmayan, kişinin isteği doğrultusunda prim ödemeyen, uzun vadeli sigorta kollarına tabi olacak şekilde çalışmayan kişiler alabilir.

1 Temmuz 2022 akaryakıt fiyatları! Benzin ve motorin ne kadar?

Kıdem tazminatı ne kadar oldu? Asgari ücretli çalışanın kıdem tazminatı yükselecek mi?

1 Temmuz güncel sigara fiyatları! Sigaraya zam mı geldi? 1 Temmuz sigara fiyatları ne kadar?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön