20 / 04 / 2024

8 soruda 2019 TOKİ projeleri!

8 soruda 2019 TOKİ projeleri!

Dar ve orta gelirli vatandaşları ev sahibi yapan TOKİ 2019'da da konut hamlesi başlattı. Peki 2019’da TOKİ hangi illerde konut yapacak? Konut fiyatları ne kadar olacak? İşte 2019 TOKİ projeleriyle ilgili tüm merak edilenler...



Bugüne kadar dar ve orta gelirli vatandaşları ev sahibi yapmak için 800 binden fazla konut üreten  TOKİ  bu yıl da binlerce vatandaşı uygun fiyat aralığında ve uygun ödeme şartlarıyla ev sahibi yapıyor.

Yeni Akit Gazetesi'nde yer alan habere göre; 2019’da TOKİ'nin hangi illerde konut üreteceği merak ediliyor. Peki konut fiyatları ne kadar olacak? Başvuru şartları ve ödeme koşullarında herhangi bir değişikliğe gidilecek mi? İşte detaylarıyla 2019 TOKİ projeleri…

1- Hangi ilde konut satışının olduğunu nasıl öğrenebilirim?

TOKİ’nin internet sitesi üzerinde “Talep ve Satış” bölümünden, tüm illerdeki konut satışları hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz.

2- İstenilen her ilde konut alımı için başvuru yapılabilir mi?

Kuralı satışlarda ve/veya alt gelir projelerinde, ikamet ya da nüfusa kayıtlı olma şartı aranıyor. Açık satışlarda ise, genel olarak ikamet ya da nüfusa kayıtlı olma şartı aranıyor ve projelerin durumlarına göre bu şartlar bazen uygulanabiliyor. İlgili projelerin satış duyurularında bu bilgiler detaylı olarak yer alıyor.

3- Aynı evde ikamet eden herkes konut satışları için başvuru yapabilir mi?

Kuralı satışlarda ve/veya alt gelir projelerinde, hane halkı adına sadece bir başvuru yapılabiliyor. Açık satışlarda ise, genel olarak bu şart aranmamakta olup, projelerin durumlarına göre bazen uygulanabiliyor. İlgili projelerin satış duyurularında bu bilgiler detaylı olarak yer alıyor.

4- Engelli vatandaşlar için konut satışlarında ayrıcalık tanınıyor mu?

18 yaşını tamamlamış olup yüzde 40 ve üzeri engelli raporu bulunan engelli vatandaşlarımıza, satışa sunulan konut sayısının yüzde 5’i kadar kontenjan ayrılıyor ve hak sahipleri kura ile belirleniyor. Kura sonucu hak sahibi olamayan başvuru sahipleri, diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile tekrar kuraya tabi tutulma hakkına sahip olunuyor.

5- Peşinat ödeyecek miyim?

Alt gelir grubuna üretilen konutlar için ilanda belirtilen miktarda peşinat alınıyor. Peşinatın, sözleşme sırasında aracı bankaya yatırılması gerekiyor.

6- Taksit ödemeleri ne zaman başlayacak?

Sözleşme imzalama tarihini takip eden aydan itibaren taksit ödemeleri başlıyor.

7- Ödeme koşullarım ne olacak?

Aylık taksit miktarı, başvuru ilanlarında belirleniyor.

8- Taksit artışları nasıl hesaplanıyor?

Borç bakiyesi ve aylık taksitler her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki memur maaş artış oranı, ÜFE ve TÜFE oranlarından en düşük olanına göre artırılıyor. İlk dönemsel artış, satış duyurularında İdare tarafından ilan ediliyor.

TOKİ'den dar gelirliye 250 bin yeni konut!

İstanbul'a 10 bin yeni sosyal konut geliyor!


Geri Dön