19 / 04 / 2024

ABD'de inşaat sektöründe istihdam kaybı yaşandı!

ABD'de inşaat sektöründe istihdam kaybı yaşandı!

ABD Çalışma Bakanlığı'nın açıkladığı Şubat 2021'e ilişkin istihdam raporuna göre, eğitim, inşaat ve madencilik sektörlerinde ise istihdam kaybı yaşandı. 



ABD Çalışma Bakanlığı, Şubat 2021'e  ilişkin istihdam raporunu açıkladı. Açıklanan rapora göre, ülkede tarım harici sektörlerde istihdam, Şubat ayında 379 bin kişi arttı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, piyasa beklentilerinin üzerinde artış gösteren tarım dışı istihdam verisinin, söz konusu dönemde 182 bin kişi artması bekleniyordu. 

ABD de inşaat sektöründe istihdam kaybı yaşandı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında artan vaka sayıları ve sıkılaştırılan önlemlerin etkisiyle geçen senenin sonunda azalış gösteren istihdam, Ocak'ın ardından Şubat ayında da Covid-19 bulaşan kişi sayısının azalması, salgına karşı alınan önlemlerin gevşetilmeye başlanması, aşılama çalışmaları ve hükümetin sağladığı desteklerin etkisiyle toparlanma sinyalleri verdi. 

Bu dönemde istihdam artışının en çok görüldüğü sektör, eğlence ve konaklama oldu. Geçici yardım hizmetleri, sağlık hizmetleri, sosyal yardım, perakende ticaret ve imalatta da düşük de olsa istihdam kazanımı kaydedildi. Eğitim, inşaat ve madencilik sektörlerinde ise istihdam kaybı yaşandı. 

ABD'de emlak sektörü küçüldü!


Geri Dön