20 / 04 / 2024

ABD'de konut fiyatları kasımda yüzde 9,5 arttı!

ABD'de konut fiyatları kasımda yüzde 9,5 arttı!

S&P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi sonuçlarına göre, ABD'de geçtiğimiz yılın kasım ayında yıllık yüzde 9,5 yükseldi.



ABD'de S&P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, geçtiğimiz yılın kasım ayında yıllık yüzde 9,5 arttı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; S&P CoreLogic Case-Shiller, Kasım 2020 dönemine ilişkin ulusal konut fiyat endeksi verilerini yayımladı.

Buna göre, ABD'deki ulusal konut fiyat endeksi, geçtiğimiz yıl kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 9,5 arttı. Konut fiyatlarındaki artışın sürdüğüne işaret eden endeks, geçen yıl ekimde ise yüzde 8,4 artış yaşanmıştı.

ABD'nin 20 kentindeki konut fiyatlarıyla ilgili yayınlanan endeks ise aynı dönemde yıllık bazda yüzde 9,1 arttı. 2014 yılının Mayıs  ayından beri en büyük artışın kaydedildiği veriyla ilgili piyasa beklentisi, bu dönemde yüzde 8,6 artması yönündeydi. Endeks, geçen yıl ekimde yüzde 8 artmıştı. 

ABD de konut fiyatları kasımda yüzde 9,5 arttı!

Konut fiyatlarındaki artışta, rekor düşük seviyelerde seyreden faiz oranları ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisi sebebiyle insanların büyük şehirlerden uzaklaşma isteğiyle artan talebi büyük etki oluşturdu.

Endekste yer alan 20 kent arasında konut fiyatlarının en çok arttığı şehirler, yüzde 13,8 ile Phoenix, yüzde 12,7 ile Seattle ve yüzde 12,3 ile San Diego olarak açıklandı.

Konut fiyatlarının en az arttığı şehirler ise yüzde 6,8 ile Las Vegas, yüzde 7,2 ile Dallas ve yüzde 7,5 ile Chicago oldu. 

ABD'de ikinci el konut satışları arttı!


Geri Dön