19 / 04 / 2024

ABD'de ulusal konut fiyat endeksi yüzde 18,8 arttı!

ABD'de ulusal konut fiyat endeksi yüzde 18,8 arttı!

ABD'de S-P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, geçen sene Kasım'da bir önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 18,8 artış gösterdi.



S-P CoreLogic Case-Shiller, Kasım 2021'e ilişkin merakla beklenen ulusal konut fiyat endeksi verilerini resmen açıkladı.

Resmi olarak açıklanan verilere göre, ABD'de ulusal konut fiyat endeksi, geçen sene Kasım ayında bir önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 18,8'lik arttı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, konut fiyatlarındaki artışın yavaşlamasına rağmen devam ettiğine değinen endeks, geçen sene Ekim ayında yıllık yüzde 19 artmıştı.

ABD de ulusal konut fiyat endeksi yüzde 18,8 arttı!

ABD'nin 20 şehrindeki konut fiyatlarına ilişkin endeks de geçen sene Kasım ayında  yıllık bazda yüzde 18,3 artış göstermişti.

Resmi olarak açıklanan verilere göre, piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşen verinin bu dönemde yüzde 18 artış göstermesi bekleniyordu. Yine açıklanan verilere göre, endeks, geçen sene Ekim'de yüzde 18,5 artmıştı.

Merakla beklenen verilere göre, endeksteki 20 şehir arasında konut fiyatlarının en fazla arttığı şehirler yüzde 29 ile Tampa, yüzde 26,6 ile Miami, yüzde 32,2 ile Phoenix oldu.

ABD'de konut sektörü frenlenecek mi?


Geri Dön