29 / 03 / 2024

ABD’de yeni konut satışları tahminlerin altında kaydedildi!

ABD’de yeni konut satışları tahminlerin altında kaydedildi!

ABD'de Şubat ayında yeni konut satışları, piyasa beklentilerinin altında kalarak aylık yüzde 1,1 artışla 640 bin seviyesine yükseldi.



ABD'DE MORTGAGE FAİZLERİ GEÇEN HAFTA DÜŞÜŞ KAYDETTİ!

Amerika Birleşik Devletleri'nde 30 yıl vadeli konut kredisi için ortalama faiz oranı son 5 haftanın en düşük seviyesine inerek yüzde 6,71'den yüzde 6,48'e geriledi. Aynı dönemde 15 yıl vadeli konut kredisi için ortalama faiz oranı ise yüzde 6,14'ten yüzde 6,02'ye düştü.

Joel Kan, MBA'nın Başkan Yardımcısı olarak yaptığı açıklamada, geçtiğimiz hafta bankacılık sektöründeki belirsizliklerin ve bunun ekonomi üzerindeki olası etkilerine yönelik endişelerin hazine tahvil getirilerini düşürdüğünü belirtti. Bu gelişmeyle birlikte mortgage faiz oranlarının da iki haftadır düşerek, ayın en düşük seviyesine gerilediğini açıkladı.

Kan, genel başvuru hacminin oldukça düşük seviyelerde kaldığını belirtti. Ancak hem satın alma hem de yeniden finansman başvurularının üçüncü haftada da artarak devam ettiğini ifade etti.

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage kredileri için Ekim 2022'de kaydedilen ortalama faiz oranı, yüzde 7'yi aşarak son 21 yılın en yüksek seviyesine ulaşmıştı. Bununla birlikte, ABD Merkez Bankası'nın yüksek enflasyonla mücadele için sıkılaştırdığı para politikası, konut piyasasını önemli ölçüde zayıflatmıştı.

Devlet, kendi torununa bakacak büyükannelere aylık 5 bin 100 TL maaş gibi destek sağlıyor!
Yardıma muhtaç vatandaşlara yardım eli! Devletten eşya ihtiyacı olana 5000 TL yardım!
Cumhurbaşkanı 11 ilde yapılacak ilk konutların temeli atıldığını duyurdu!

Geri Dön