20 / 04 / 2024

AB'den İsrail'in Filistinlilere ait evleri tahliye kararına tepki!

AB'den İsrail'in Filistinlilere ait evleri tahliye kararına tepki!

Avrupa Birliği'nin işgal altında bulunan Doğu Kudüs ve Ramallah'taki temsilcilikleri, İsrail'in yerleşim birimi politikaları ile Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait evlerin tahliye edilmesine tepki gösterdi.



Avrupa Birliği'nin (AB) işgal altında bulunan Doğu Kudüs ve Ramallah'taki temsilcilikleri, İsrail'in yerleşim birimi politikaları ile Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait evlerin boşaltılması kararına tepki gösterdi.

Star Gazetesi'nde yer alan habere göre, AB'nin Filistin'deki temsilcileri, Şeyh Cerrah Mahallesi'ndeki evine tahliye kararı gelen Sabbağ ailesini ziyarette bulundu. Ziyaretin ardından yapılan ortak açıklamada, "Tahliye kararının uygulanması durumunda Sabbağ ailesinden 6'sı çocuk 32 kişi mülteci durumuna düşecek" ifadeleri kullanıldı.

AB'nin İsrail'in yerleşim birimi politikaları ile Filistinlilere ait evlerin boşaltılması ve yıkılması yönünde aldığı kararlara "şiddetle" karşı çıktığı vurgulanan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Yahudi yerleşim birimi inşa ve genişletme politikaları, uluslararası kanunlara göre yasa dışıdır. İsrail'in bu yöndeki tavrını sürdürmesi, sürdürülebilir barış ve iki devletli çözüm imkanlarını baltalıyor."


Geri Dön