19 / 04 / 2024

İsrail Kudüs’te Filistinlilere ait evleri yıkıyor!

İsrail Kudüs’te Filistinlilere ait evleri yıkıyor!

İsrail işgal altında olan Doğu Kudüs’te Filistinlilere ait evleri yıkarak her yıl onlarca Filistinliyi evsiz bırakıyor...



İsrail'e bağlı Kudüs Belediyesi, işgal altında olan Doğu Kudüs’te bir Filistinliyi ruhsatsız olduğu gerekçesiyle kendi konutunu yıkmaya zorlarken, aynı gerekçeyle bir Filistinlinin de evini yıktı.

İsrail belediyesinin Doğu Kudüs’ün Beyt Hanina Mahallesi'nde konutunu yıkmaya zorladığı Filistinli Naim Salih Ferrah, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, evini 20 sene önce inşa ettiğini ve ruhsat için belediyeye başvurduğunu ancak ruhsatın verilmediğini dile getirdi.

Belediyeye birçok kez para cezası da ödediğini söyleyen Ferrah, şu şekilde devam etti:

"İşte 19 yıl sonra gelip yıktırdılar. Bu evimizde 11 kişi yaşıyorduk. Oğlumu evlendirmek istiyordum, dolayısıyla evi genişletmeyi de planlıyordum. Ama belediye memurları dün geldiler, 'ya kendin yıkacaksın ya da biz yıkarız sen de ödersin' uyarısında bulundular." 

Ferrah, İsrail’in daha önce de evine eklediği kısımları yıktırdığını dile getirerek, "Bütün Kudüslülerin durumu böyle. İsrail, burada yaşayan Filistinlileri dağıtmak istiyor, göçe zorluyor. Durumumuz çok zor. Evini yıkmayan cezaevine atılıyor, cezaevine atılmayan öldürülüyor, öldürülmeyen Kudüs’ten uzaklaştırılıyor. Kudüslülerin durumu böyle işte." şeklinde konuştu.

Diğer bir yandan Filistin resmi ajansı WAFA’ya göre, İsrail’e bağlı Kudüs Belediyesi, işgal altındaki Doğu Kudüs’ün Silvan Mahallesi'nde Filistinli Ahmed Ebu Diyab'ın konutunu yıktı. Haberde, İsrail tarafından yıkılan evde 7 kişilik ailenin yaşadığı belirtildi.

- İsrail her yıl onlarca Filistinliyi evsiz bırakıyor

İsrail, 1967 yılında işgal ettiği Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da Filistinlilere ait ev ve yapıları çeşitli sebeplerle yıkıyor.

Filistin ile İsrail yönetimi arasında 1995 yılında imzalanan "İkinci Oslo Anlaşması" çerçevesinde işgal altında olan Batı Şeria A, B ve C bölgelerine ayrılmıştı.


Geri Dön