29 / 03 / 2024

ABD'nin en pahalı evlerini Türkler yapıyor!

ABD'nin en pahalı evlerini Türkler yapıyor!

Türk gayrimenkul devleri ABD'de yeni projeler geliştirmeye devam ediyor. Adnan Şen’in geliştirdiği 1021 North Beverly Drive’daki dev malikane ise 75 milyon dolarlık fiyatıyla satışa çıktı. Netflix’in yayınladığı Selling Sunset programında satışa sunulan en pahalı ev unvanını da aldı.



Dünya Gazetesi köşe yazarı Kerim Ülker, bugünkü yazısında Türk gayrimenkul devlerinin ABD'deki yatırımlarını kaleme aldı. İşte o yazı...

Türk gayrimenkul devlerinin yurtdışında en fazla ilgi gösterdiği ülke ABD. Sabancı Ailesi, Koç Grubu, Doğuş Holding, Süzer Grubu, Bilgili Holding, Albayrak Grubu, Okan Holding ile başlayan liste oldukça uzun. Türk yatırımcıların gayrimenkulde ABD’deki en fazla yatırım yaptığı bölgeler ise New York ve Miami. Ancak son dönemde dikkati çeken bir bölge daha var: ülkenin batısında yer alan Los Angeles.

ABD’de 2 milyar doları aşkın değere sahip projelerde yer alan Beşiktaş’ın eski başkanlarından Serdar Bilgili, ünlülerin yaşadığı Beverly Hills’te 54 rezidanslık bir proje yapmak için çalışıyor. Beverly Hills’teki bir başka önemli Türk yatırımcı ise Fenerbahçe’nin eski Başkanı Ali Şen’in oğlu Adnan Şen. Bilindiği üzere Ali Şen’in iki oğlu var. Metin Şen, Türkiye’nin önemli enerji şirketlerinden olan ve Rus Gazprom’la yaptığı işbirlikleri ile tanınan Bosphorus Gaz’ın başında. Küçük oğlu Adnan Şen ise 2017’den beri ABD’de yaşıyor. 3 yıl önce 2017’de ailesiyle birlikte Los Angeles’a taşınan Adnan Şen, dev bir malikane alarak gündem olmuştu. Jennifer Lopez ve Kardashian ailesine komşu olan Adnan Şen, ardından Şen Properties adlı şirket kurarak gayrimenkul yatırımlarına yöneldi. Adnan Şen’in müteahhitliğini yaptığı ve geliştirdiği tamamı lüks sınıfta 7 önemli proje bulunuyor.

75 milyon dolarlık malikane Netflix'e satılıyor

Adnan Şen’in yaptığı projeler bölgesinde şimdilerde epey konuşulmaya başlandı. Bunda Netflix’in payı da büyük. Dünyanın trendy platformu Netflix’te yayınlanan Oppenheim Group’un, dünyanın en lüks ve en pahalı konut satışlarını ele aldığı “Selling Sunset” adlı programında Adnan Şen’in yaptığı dev malikane gündemde. Adnan Şen’in geliştirdiği 1021 North Beverly Drive’daki dev malikane ise 75 milyon dolarlık fiyatıyla satışa çıktı. Bu Netflix’in yayınladığı Selling Sunset programında satışa sunulan en pahalı ev unvanını da aldı.

ABD nin en pahalı evlerini Türkler yapıyor!

2 BİN M2 ALANDA 9 ODASI, 12 BANYOSU VAR

Adnan Şen’in geliştirdiği 75 milyon dolarlık malikane 2 bin metrekare. 9 odası, 12 banyosu ve yüzme havuzu da bulunan malikanede, sinema salonundan şarap mahzenine kadar geniş imkânlar var. Geçmişte Türk iş ve sanat dünyası Miami, New York, Los Angeles gibi ABD'nin önemli bölgelerinde ev almayı tercih ediyordu. Şimdilerde ise Türk yatırımcılar yeni projeler geliştirmeyi tercih ediyor.

Türkler rotasını ABD emlak piyasasına çevirdi!

Adnan Şen’in evi 75 milyon dolara satışta!


Geri Dön