26 / 04 / 2024

Acı pul bibere yüzde yüzü aşan zam geldi! Asgari ücrete gelen ek zam adeta 'yalan' oldu

Acı pul bibere yüzde yüzü aşan zam geldi! Asgari ücrete gelen ek zam adeta 'yalan' oldu

Asgari ücrete 1 Temmuz'da açıklanan yüzde 30 zam daha ay sonu gremeden erimeye başladı. Yumurta fiyatlarına gelen zamlardan sonra şimdi de acı pul bibere yüz yüzü aşan zamlar geldi. Reyonlarda kilogramı ortalama 30 liraya satıaln ürünün yeni fiyatı görenleri hayrete düşürdü.



Bayramda vatandaşın ağzının tadını kaçıran haber geldi. Asgari ücretliler yapılan zamlı maaşlarını henüz alamadan zam oranı erimeye başladı. Geçtiğimiz yıl market reyonalrından ortalama 30 liraya satılan bir kiloluk kırmızı pul bibere yüzde 123 oranında zam geldi. Kırmızı acı pul biberin kilogramı 66.90 liradan pazarda satılmaya başlandı.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde yumurta fiyatlarına da zam gelmiş yumurta üreticileriyle hükümet arasında gerilim yaşanmıştı. 

Rekabet Kurumu, artan yumurta fiyatları nedeniyle Yumurta Üreticileri Merkez Birliği (YUMBİR) ve YUMBİR'e üye 13 birlik ile toplam 12 teşebbüs hakkında soruşturma açtı. Kurum ayrıca yine yumurta üretimi alanında faaliyet gösteren 17 teşebbüs hakkında da aynı gerekçe ile bir soruşturma daha açtığını bildirdi.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön