23 / 04 / 2024

Acıbadem ve Altunizade'de konut fiyatları yüzde 30 arttı!

Acıbadem ve Altunizade'de konut fiyatları yüzde 30 arttı!

EVA Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Güneş, Acıbadem ve Altunizade bölgesinde konut projelerini mercek altına aldı. Güneş bölgede markalı konut projelerinin metrekare satış fiyatlarının 12 bin-26 bin TL arasında olduğunu belirtiyor.



EVA Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Eda Güneş, Acıbadem'de 25.129 kişinin yaşadığını, ulaşım açısından oldukça rahat bir konumda bulunan bölgenin, gerek Kadıköy'e ve Üsküdar'a olan yakınlığı, hem E5 otoyolu hem de çevreyollarına hakim olması gibi faktörler nedeniyle cazip bir yerleşim alanı olarak öne çıktığını kaydediyor. Güneş, bölge dokusu incelendiğinde, E5 aksında az katlı ve müstakil ofis binalarının, Çamlıca bölgesinde nitelikli özel okulların ve bölge genelinde orta-üst ile üst segmente hitap eden genellikle site tarzı konutların yer aldığını belirtiyor.


Altunizade'de ise 16.012 kişinin yaşadığı ve konumu itibarıyla Anadolu Yakasının en merkezi alanlarından biri olduğunu ifade eden Güneş, Boğaziçi Köprüsü’nün Anadolu Yakası çıkışı olması ve Çamlıca, Kısıklı, Koşuyolu ve Acıbadem gibi yerleşim alanlarını Üsküdar merkeziyle sahile bağlayan bir konumda olmasının önemli bir merkez olarak öne çıkmasına neden olduğunu belirtiyor. Güneş, bölge dokusu incelendiğinde, az katlı ve müstakil ofis binalarının ve orta-üst ile üst segmente hitap eden site tarzı konutların bulunduğunu dile getiriyor. 


Toplu taşımanın keşisme noktasında

Bölgeye araçla TEM Otoyolu ve D-100 karayoluyla ulaşmanın mümkün olduğunu belirten Güneş, her iki bölgenin toplum ulaşım alternatifleri açısından önemli bir konuma sahip olduğunu kaydediyor. Güneş, 2012 yılında açılan Kartal-Kadıköy metro hattı ve metro hattına entegre olan metrobüs ve  Marmaray  hattının bölgenin ulaşılabilirliği açısından en önemli avantajları olduğunu ifade ediyor.


Yapımı devam eden ve 2017'de tamamlanacak Avrasya Tüneli'nin bölgeye artı puan katacağını belirten Güneş, Kadıköy-Kartal metro istasyonu ve Marmaray ile entegre olması planlanan Büyük İstanbul Tüneli projesinin de bölgeye getirisinin büyük olacağını kaydediyor.


Metrekare fiyat aralığı 12.000-26.000 TL

Projelerde teras ve bahçe kullanımlarına önem verildiğini ve bölgedeki doğa dokusundan yararlanıldığını ifade eden Güneş, projelerde geniş garaj, havuz, bahçe alanı ve sosyal tesis gibi donatılara yer verildiği belirtiyor. Acıbadem ve Çamlıca bölgesinde ise nitelikli konut  projesi sayısının arttığını söyleyen Güneş, konutların villa ya da dubleks, tripleks gibi çok katlı daireler olduğunu dile getiriyor. 


Acıbadem semtinin Osmanlı döneminden beri önemini koruduğunu ifade eden Güneş, eski yerleşim birimlerinden biri olan bölgenin, günümüzde ana akslara olan yakınlığı sebebiyle konut geliştiricileri bakımından tercih edildiğini belirtiyor. Güneş, bölgede geliştirilen markalı konut projelerinin bölgeye olan ilginin daha da artmasına neden olduğunu, ayrıca Fikirtepe kentsel dönüşüm bölgesine yakın olması sebebiyle de nitelikli konut sektörünü etkilediğini kaydediyor. Bölgede yaklaşık 16'ya yakın markalı konut projesinin yer aldığını söyleyen Güneş, bu projelerdeki konut sayısının yaklaşık 5.000 olduğunu, konutların tipolojik dağılımına bakıldığında dubleks ve villa tipinde konutlar olmaları nedeniyle 3+1, 4+1 ve 5+1 tipte yoğunluk görüldüğünü belirtiyor.  


Altunizade ve Acıbadem çevresindeki projelerde fiyatların değişkenlik gösterdiğini kaydeden Güneş, ortalama birim metrekare satış fiyatlarının 12.000-26.000 TL aralığında değiştiğini söylüyor. Güneş, satış ofislerinin satış fiyatından indirim yapma opsiyonları olduğunun tespit edildiğini belirterek, konut fiyatlarının bir önceki yıla oranla yaklaşık %30 artış kaydettiğinin altını çiziyor. 


Geri Dön