20 / 04 / 2024

Acil faiz hamlesi için düğmeye basıldı

Acil faiz hamlesi için düğmeye basıldı

İngiltere’de yaşanan ekonomik sorunların de sterlinin dolar karşısında her geçen gün erimesinin ardından İngiltere Merkez Bankası'ndan acil bir faiz artışı kararı geleceğine ilişkin düğmeye basıldığı iddiaları ekonomi gündemini hareketlendirdi.



200 BAZ PUANLIK ARTIŞ FİYATLANIYOR 

Diğer yandan piyasada İngiltere Merkez Bankası'nın 2022 kasım ayına kadar 200 baz puan faiz artırması fiyatlanıyor.

Vadeli faiz kontratları da 3 Kasım'daki toplantı sonunda faizin yüzde 3,5'e yükseltilmesi olasılığını yüzde 60 olarak fiyatlıyorlar.

Nomura, sterlin/dolar kurunun kasım ayı sonuna kadar 1'e, 2022 sonunda 0,975'e ve 2023 ilk çeyrekte ise 0,95'e gerileyeceğini tahmin etti.

Başbakan Truss'ın Sözcüsü ise "Maliye Bakanı, İngiltere Merkez Bankası Başkanı ile düzenli olarak konuşuyor, bir sonraki toplantılarını ne zaman yapacaklarını bilmiyorum" şeklinde konuştu. 

Apple'dan izin çıktı: 2,3 milyar dolarlık piyasa değeri var!  

Hisse değeri yüzde 237 arttı! Açıklama geldi neler oluyor?

Bitcoinde en kötü senaryo için tarih verdi

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön