24 / 04 / 2024

Acil faiz hamlesi için düğmeye basıldı

Acil faiz hamlesi için düğmeye basıldı

İngiltere’de yaşanan ekonomik sorunların de sterlinin dolar karşısında her geçen gün erimesinin ardından İngiltere Merkez Bankası'ndan acil bir faiz artışı kararı geleceğine ilişkin düğmeye basıldığı iddiaları ekonomi gündemini hareketlendirdi.



GÖZLER İNGİLTERE MERKEZ BANKASI'DA

İngiliz varlıklarında yaşanan sallantının ardından gözler İngiltere Merkez Bankası’na çevrildi. İngiltere Merkez Bankası'nın olağan faiz toplantısı 3 Kasım'da gerçekleştirilecekti.

Sky News'te yer alan habere göre Sterlin'in ABD doları karşısında tarihin en düşük seviyelerini görmesinin ardından İngiltere Merkez Bankası'nın bir açıklama yapması ve olağanüstü bir toplantı düzenlenmesi yönündeki çağrıları yanıtlaması bekleniyor.

JP Morgan ekonomistleri ise İngiltere Merkez Bankası Başkanı Bailey'in piyasaları yatıştırmak için sözlü müdahalede bulunmasını ya da İngiltere Merkez Bankası'nın yazılı bir açıklama yapmasını bekliyor.

Muhafazakar Parti milletvekilleri ise İngiltere Merkez Bankası’nın acil kodlu bir toplantı yaparak faiz artırması gerekebileceğini belirtti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön