20 / 04 / 2024

Bitcoinde en kötü senaryo için tarih verdi

Bitcoinde en kötü senaryo için tarih verdi

Kripto para birimlerinin tahmini piyasa değerinin yaklaşık yüzde 40’ını kapsayan Bitcoin, 2021 kasım ayında 69 bin dolar seviyesini gördü. Uzun süren çöküşten sonra son dönemde bir miktar yükselerek 25 bin doları geçen bitcoin şimdi de 20 bin doların altına düştü. 



Bitcoin, kasım ayından bu yana yüzde 70 ve 2022’nin başından bu zamana ise yüzde 57 değer kaybetti.

BİTCOİN’DE KÖTÜ SENARYO 10 BİN DOLAR

Bitcoin’de haftalık grafik üzerinde görülen düşüş eğiliminin 16 bin 400 dolar ve 12 bin 300 dolar hedefinin masada olduğunu gösterdiğini söyleyen Sevcan Dedeoğlu, “Sene sonu için traderlar ayı piyasası zamanını fiyatlıyor. Bitcoin opsiyon işlemlerinde 12 bin ile 10 bin dolar seviyesine doğru geri çekilen bir öngörü var. Olumlu senaryoda ise 18 bin ya da 23 bin dolar bant aralığında kalabiliriz” dedi.

Merge ile fiyatlarda hareket beklenirken, Amerikan Merkez Bankası’nın 75 baz puanlık faiz artırımı sonrası kripto para piyasasında oluşan dalgalanmadan Ethereum da nasibini aldı. Dedeoğlu’nun Ethereum için öngördüğü grafik “Büyük bir kitle Ethereum’da bin dolar aşağısını bekliyor. Takip edeceğimiz ilk oranlar için 850-938 bant aralığını alabiliriz. Güncellemeler tamamlandıktan sonra ise kurumsalların Ethereum’a talebinin artacağını bekliyoruz bu da hikayeyi olumlu yöne çevirebilir” şeklinde oldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön