24 / 04 / 2024

Acunkent projesinde son durum ne?

Acunkent projesinde son durum ne?

Acunkent projesinde inşaat çalışmaları yeniden başladı. 9 ay içerisinde bitirilmesi planlanan Acunkent projesinin tamamlanmasını sabırla bekleyen Acunkent mağdurları bu süre içerisinde toplu eylemlere devam edecek.




Esenyurt'taki Acunkent projesi için ilk kazmayı Mart 2010'da vuran Uluhan Grup'ta işler yolunda gitmeyince önce Babil Kuleleleri sonra da Acunkent’e haciz geldi.


Projeden daire alan hak sahipleri Acunkent projesini ve evlerini kurtarmak için kolları sıvadılar. Sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta "Acunkent Mağdurları" grubu altında örgütlenen hak sahipleri 18 mükerrer satışın yapıldığını ortaya çıkardı. 


Taksimdeki Beylikdüzü ve Esenyurt inşaat mağdurları tarafından gerçekleştirilen eyleme destek veren Acunkent mağdurları 3 ay önce Uluhan Grup'a nitelikli dolandırıcılık davası açmıştı.


Acunkent projesinde son durum ne?


Kasım 2012'de sahiplerine teslim edilmesi gereken Acunkent projesinde inşaat çalışmaları şecere yapıyla ve taşeron firma olan Akyürek Dış Cephe-Mertsoy İnşaat'la yeniden başladı. 9 ay içerisinde bitirilmesi planlanan Acunkent projesinin tamamlanmasını sabırla bekleyen Acunkent mağdurları toplu eylemlere devam edecek.



Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com




Geri Dön