24 / 04 / 2024

Adana Çukurova'da konut satışları durma noktasına geldi!

Adana Çukurova'da konut satışları durma noktasına geldi!

Banka kredilerindeki faizlerin son dönemde tavan yapması ve yaşanan imar sorunu Çukurova İlçesi'ndeki emlak fiyatlarını olumsuz etkiledi. Limit Gayri Menkul İşletmecisi Faruk Bozkurt, konuyla ilgili gazetemize değerlendirmelerde bulundu.



Emlakçılar, yaşanan bu olumsuzlukların ardından konutların satışlarında önemli ölçüde bir duraksama yaşandığını kaydetti. 

Limit Gayri Menkul İşletmecisi Faruk Bozkurt, konuyla ilgili gazetemize değerlendirmelerde bulundu. Son dönemde banka kredilerindeki faiz oranlarının yüksek olmasının konut satışlarını olumsuz etkilediğini dile getiren Bozkurt, "Son dönemde faiz oranları çok yükseldi. Buda konut satışlarının düşmesine neden oldu. 

Tabi ki tek sorun bu değil. Çukurova ilçemizde arsalarda imar sıkıntıları yaşanıyor. Buda haliyle emlak piyasasına yansıyor." dedi. 


Konut fiyatlarının da yüksek olduğunu belirten Bozkurt, "Kiralık ve satlık evler tabiî ki Çukurova'da mevcut. Ancak fiyatlar gerçekten çok yüksek. En düşük kiralık ev 700 TL'den başlıyor. Satlık konut fiyatları da 200 Bin TL'den başlıyor. Tabi ki bu fiyatlar ilçe genelinde geçerli değil. Semt semt, fiyat farklılıkları olabiliyor. Ya da konutun özelliğine göre fiyat değişiklikleri yapılabiliniyor. Bizler konut almak isteyen ya da kiralamak isteyenlere her konuda yardımcı oluyoruz. Öncelikle nasıl bir konut istediklerine ve bütçelerine göre konutlarını sunuyoruz" diye konuştu. 


Adana İlk Haber 


Geri Dön