28 / 03 / 2024

çukurova konut satışları

çukurova konut satışları

Banka kredilerindeki faizlerin son dönemde tavan yapması ve yaşanan imar sorunu Çukurova İlçesi'ndeki emlak fiyatlarını olumsuz etkiledi. Limit Gayri Menkul İşletmecisi Faruk Bozkurt, konuyla ilgili gazetemize değerlendirmelerde bulundu.

Adana'da nitelikli konut dönemi yaşanıyor!

EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık 'ın gerçekleştirdiği " Adana Gayrimenkul Sektörü " başlıklı araştırmasına göre kentte yeni yapılaşma özellikle Çukurova ve de Seyhan ilçelerinde yoğunluk gösteriyor.

Konut satışları en çok hangi ilde yapıldı?

Türkiye’de 2014 Temmuz ayında 85 101 konut satılmıştı. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Ağustos ayında ise toplam 105 624 konut satıldı. Peki, konut satışları en çok hangi ilde yapıldı?

Ağustos ayında konut satışları arttı mı?

Haziran ayında Türkiye'de toplam 92 936 konut satılmıştı. Temmuz ayında ise 85 101 konut satıldı. Peki, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilere göre, ağustos ayında konut satışları arttı mı?

Amerika'da yeni konut satışları son 6 yılın zirvesinde!

ABD Ekonomi Bakanlığı'nın açıkladığı verilere göre, ağustosta yeni konut satışları 504 bine çıktı. 2013 yılı ağustos ayında yeni konut satışları 379 bin adet olmuştu. Yeni konut satışları böylece geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 33 yükselmiş oldu.

ABD'de konut satışları son 6 yılın zirvesinde!

ABD'de yeni konut satışları ağustos ayında bir önceki aya kıyasla yüzde 18 arttı. ABD Ekonomi Bakanlığı'nın bugün açıkladığı verilere göre, ağustosta yeni konut satışları 504 bine çıktı.

ABD'de yeni konut satışları son 6 yılın zirvesinde!

ABD'de yeni konut satışları ağustos ayında bir önceki aya kıyasla yüzde 18 arttı. Ağustosta yeni konut satışları 504 bine çıktı. 2013 yılı ağustos ayında yeni konut satışları 379 bin adet olmuştu.

ABD'de ikinci el konut satışları beklentilerin altında kaldı!

ABD’de ağustos ayına ilişkin ikinci el konut satışları 5,05 milyon adet ile beklentilerin altında kalarak, konut sektörünün son dönemde yakaladığı ivmenin yavaşladığına işaret etti.

Senetli konut satışları patladı!

Konut satışlarında senet patlaması yaşanıyor. Ağustos ’ ta markalı konutlarda senetle alım oranı yüzde 66’ya kadar çıktı. Sektör temsilcilerine göre bu durum kayıt dışını tetikliyor...

Konut satışlarında senet patlaması yaşanıyor!

Konut satışlarında senet patlaması yaşanıyor. Ağustos ’ ta markalı konutlarda senetle alım oranı yüzde 66’ya kadar çıktı. Sektör temsilcilerine göre bu durum kayıt dışını tetikliyor...

Konut satışlarında senet patlaması yaşanıyor!

Konut satışlarında senet patlaması yaşanıyor. 2014 Ağustos’ta markalı konutlarda senetle alım oranı yüzde 66’ya kadar çıktı. Sektör temsilcilerine göre ise bu durum kayıt dışını tetikliyor.

Kredi faizlerindeki artış konut satışlarını olumsuz etkiledi!

İnşaat Malzemeleri Sanayicileri Derneği'nin (İMSAD) 2014 Ağustos Sektör Raporu verilerine göre, konut satışları 2014 Temmuz ayında yaşanan yüzde 20.2'lik keskin düşüşle birlikte yılın ilk yedi ayında yüzde 9.7 geriledi...

Yapı Kredi Koray GYO Ağustos 2014 Konut Satışlarını açıkladı!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Ytaırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Yapı Kredi Koray GYO Ağustos 2014 Konut Satışlarını açıkladı.

Türkiye İMSAD: Kredi faizlerindeki artış ve siyasi istikrar beklentisi konut satışlarını olumsuz etkiledi!

Türkiye İMSAD’ın 2014 Ağustos Aylık Sektör raporuna göre, 2014’ün ilk yedi ayında konut satışları yüzde 9,7 oranında geriledi ve yeni konut fiyatlarındaki yıllık fiyat artışı yüzde 5,2 oldu...

Temmuz ayında konut satışları yüzde 20 düştü!

Faiz ortamının yanı sıra seçimler, tatilin geride kalmasıyla satışların artması gündemde Yüksek faiz oranları, ramazan ayındaki durgunluk, seçim süreci ve yaz tatili, temmuz ayında konut satışlarını yüzde 20.2 düşürdü.

çukurova konut satışları Haberi

çukurova konut satışları

Emlakçılar, yaşanan bu olumsuzlukların ardından konutların satışlarında önemli ölçüde bir duraksama yaşandığını kaydetti. 

Limit Gayri Menkul İşletmecisi Faruk Bozkurt, konuyla ilgili gazetemize değerlendirmelerde bulundu. Son dönemde banka kredilerindeki faiz oranlarının yüksek olmasının konut satışlarını olumsuz etkilediğini dile getiren Bozkurt, "Son dönemde faiz oranları çok yükseldi. Buda konut satışlarının düşmesine neden oldu. 

Tabi ki tek sorun bu değil. Çukurova ilçemizde arsalarda imar sıkıntıları yaşanıyor. Buda haliyle emlak piyasasına yansıyor." dedi. 


Konut fiyatlarının da yüksek olduğunu belirten Bozkurt, "Kiralık ve satlık evler tabiî ki Çukurova'da mevcut. Ancak fiyatlar gerçekten çok yüksek. En düşük kiralık ev 700 TL'den başlıyor. Satlık konut fiyatları da 200 Bin TL'den başlıyor. Tabi ki bu fiyatlar ilçe genelinde geçerli değil. Semt semt, fiyat farklılıkları olabiliyor. Ya da konutun özelliğine göre...