26 / 04 / 2024

Adana Kozarena Stadı'nın yüzde 32'si tamamlandı!

Adana Kozarena Stadı'nın yüzde 32'si tamamlandı!

33 bin kişilik Adana Kozarena Stadı'nın yüzde 32'si tamamlandı. Vali Mustafa Büyük, "Artık inşaat hızını engelleyen hiçbir şey yok. Gelecek yıl içerinde stadı takımlarımıza vereceğiz" dedi



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından inşaatına geçen yıl başlanan 33 bin kişilik Kozarena Stadı'nın yüzde 32'si tamamlandı. Sarıçam ilçesinde, yaklaşık 102 dönüm arazide 43 dönüm üzerine yapılan stat, UEFA kriterlerinde, çim zeminden itibaren 6 kat yüksekliğinde ve 33 bin kişi kapasiteli olarak yapılıyor. İnşaatı gezen Mustafa Büyük, "İnşaatın ilerlemesi için hiçbir engel yok. Gelecek yıl stadı takımlarımızın hizmetine vereceğiz" dedi.


ENGELLİLER İÇİN ÖZEL TASARIM


Stat inşaatının gelecek sezonunun ikinci yarısına yetişebilmesi için 300 işçinin 24 saat esasına göre vardiyalı şekilde çalıştığını, stat bünyesinde, sosyal donatıların yanı sıra 10 asansör, 2 yürüyen merpen, 104 turnike, basın ve VIP tribünün yer alacağı bildirildi. Mimari olarak engellilerin de rahatça kullanabileceği, 172 kişilik engelli bölümü ve 172 refakatçi koltuğunun bulunacağı şekilde inşa edilen stat etrafında 431'i kapalı, toplam bin 444 araçlık otopark bulunacak.


ÇOK BÜYÜK BİR YATIRIM


Vali Mustafa Büyük, elips şeklinde inşa edilen stadın Türkiye'de son dönemde yapılan stat inşaatları içinde en önemlilerinden biri olduğunu söyledi. Böylesine büyük bir yatırımın Adana'ya yapılmasından mutluluk duyduğunu ifade eden Vali Büyük, stadın bölgedeki tesis ihtiyacını karşılayacağını belirterek, "Bu tür statların sembolik olarak ayrıca önemli olduğunu, motivasyonu artırdığını, şehrin kendine daha çok güvenerek daha yaygın spor yapma ve seyretme fırsatı verdiğini düşünüyorum Bu sebeple de projeyi önemsiyoruz" diye konuştu.


STADIN İSMİNİ VATANDAŞLAR SEVDİ


Stadın, şehir merkezine 20 dakikada ulaşılabilen bir konumda bulunduğunu belirten Vali Büyük, toplu taşıma imkanlarının daha fazlalaşması için alt yapı çalışmalarının yapılması gerektiğini belirtti. Vali Büyük, stadın Türk sporuna hizmet vermesini beklediklerini aktararak, "PTT 1. Lig'deki Adanaspor ve  Adana  Demirspor'un Süper Lig'e çıkarak yeni stadı kullanmalarını ümit ediyorum" diye konuştu. Stadın isminin 'Koza Arena' olması yönünde toplumda bir isteğin olduğunu söyledi.


Sabah Güney




Geri Dön