20 / 04 / 2024

Adana OSB'de yapılacak caminin temeli atıldı!

Adana OSB'de yapılacak caminin temeli atıldı!

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Arif Uçurum Camisi'nin OSB' deki işveren ve işçilere motivasyon sağlayacağını belirterek, hayırsever iş adamlarına teşekkür etti....




Adana Organize Sanayi Bölgesi'nde yapılacak olan Arif Uçurum Camisi'nin temeli, düzenlenen törenle atıldı.


Vali Hüseyin Avni Coş, temel atma töreninde yaptığı konuşmada, caminin OSB'deki işveren ve işçilere motivasyon sağlayacağını belirterek, hayırsever iş adamlarına teşekkür etti.


Camilerin sayısının fazla olduğunu düşünenlerin bulunduğunu ifade eden Coş, "Belki sabah namazını dikkate alıp 'bu kadar camiye gerek var mı' diye tartışma yapabiliyorlar. Halbuki bir cuma namazında, yağışlı bir havada yer bulamadığı için yağmurun altında namaz kılmak zorunda kalan ya da 45 derece yakıcı güneşin altında açık havada namaz kılmak durumunda kalan kardeşlerimiz var. Onların durumunu da dikkate almak lazım" şeklinde konuştu.


İl Müftülüğü verilerine göre, nüfusa oranla cami sayısının ihtiyacın altında olduğunu aktaran Coş, şunları kaydetti:


"Bu ihtiyacın karşılanmasında hayırseverlerin yardımları önemlidir. Adana'da bir çivi fazla çakılmasına bir hayrın daha fazla işlenmesine vesile olan, bir güzelliğin daha çoğalmasına imkan sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Amacımız güzelliklerin artması, kötülüklerin azalmasıdır. Bunun için hep beraber ekip ruhu içinde çalışacağız. Adanamızda güller çoğalacak, dikenler azalacak inşallah."


Camiyi yaptıran hayırsever iş adamlarından İsrafil Uçurum ise manevi açıdan büyük önem taşıyan bir projede yer aldıkları için mutlu olduklarını anlatarak caminin 1,5 yıl içerisinde tamamlayacaklarını belirtti.


Konuşmaların ardından caminin temeli Vali Coş, İl Müftüsü Arif Gökce, Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, kurum temsilcileri ve hayırsever işadamları tarafından atıldı.


Günaydın Gazetesi


Geri Dön