16 / 04 / 2024

Adana'da 55 milyon liralık sahte arazi satışı!

Adana'da 55 milyon liralık sahte arazi satışı!

Adana'da başkasına ait olan 55 milyon liralık araziyi sahte vekaletname düzenleyerek 25 milyon liraya satmaya çalışan 6 kişi serbest bırakıldı.



Adana'da başkasına ait olan araziyi sahte vekaletname düzenleyip satmaya çalışan 6 kişi serbest bırakıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, merkez Seyhan ilçesi Pınar Mahallesi Ali Bozdoğan Bulvarı'nda Erol K'ye (70) ait 55 milyon lira değerine sahip 11 dönüm arazinin sahibinin bilgisi dışında satılmadığını öğrendi.

Olay hakkında araştırmalarda bulunan ekip, arazinin bir iş insanına 25 milyon liraya satılmak istendiğini ortaya çıkardı.

Erol K.ismiyle düzenlenen vekaletnamenin de sahte olduğu bilgisine ulaşan polis, gerçekleştirdiği operasyonla B.D, R.K, İ.B. ve K.G. ile vekaletnamenin verildiği noterin başkatibi İ.Y. ve evrakı hazırlayan katip B.Ö'yü gözaltına aldı.

Noterde güvenlik kamerasının olduğunu ancak işlemin yapıldığı günle ilgili görüntü kaydının olmadığı iddia edildi.

Şüpheliler arasında bulunan İ.B'nin denetimli serbestlik hükümleri gereği kapsamında bir süre Seyhan Tapu Müdürlüğünde temizlik görevinde bulunduğu ortaya çıktı.

Emniyette tamamlanan işlemlerin ardından zanlılar, sağlık kontrolü için  Adana  Adli Tıp birimine götürüldü.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden başkatip İ.Y. savcılıkta verdiği ifadesinden sonra salıverildi, nöbetçi sulh ceza hakimliğine gönderilen diğer zanlılar ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.


Geri Dön