20 / 04 / 2024

ADASU HES 25 Nisan'da açılacak!

ADASU HES 25 Nisan'da açılacak!

Elektrik üretiminin devam ettiği Hidroelektrik Santrali, 25 Nisan Cuma günü açılıyor. Başkan Toçoğlu, “Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Taner Yıldız’ın katılacağı program ile ADASU HES’in açılışını gerçekleştireceğiz” dedi.




Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen ve elektrik üretiminin devam ettiği Hidroelektrik Santrali, 25 Nisan Cuma günü açılıyor. Başkan Toçoğlu, “Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Taner Yıldız’ın katılacağı program ile ADASU HES’in açılışını gerçekleştireceğiz” dedi.


Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen ve belediye tarafından inşa edilen ilk hidroelektrik santrali olan ADASU HES, 25 Nisan Cuma günü açılıyor. Konu ile ilgili olarak bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Yaklaşık 5 aydır enerji üretiminin devam ettiği hidroelektrik santralimizin açılışını 25 Nisan Cuma günü Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Taner Yıldız’ın katılımıyla gerçekleştireceğiz” diye konuştu.



Çevreci HES

Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen projelerle Sakarya Nehri’nin şehre artı bir değer kazandırdığını da sözlerine ekleyen Başkan Toçoğlu, “Hayata geçirdiğimiz hidroelektrik santrali projesiyle bugüne kadar yaklaşık 2,5 Milyon TL değerinde enerji ürettik.  Enerji masraflarımız düştü ve bu gelir şehrimizin için yeni yatırımlara aktarılıyor. HES ile nehrin güneyinden gelen katı atıklar temizleniyor. Tamamen çevreci olan HES, Sakarya Nehri’nin debisini düzenliyor, balık geçişlerine olanak sağlıyor. Ayrıca santralin çevresinde hayata geçirdiğimiz Sakarya Park projesi ile şehrimizin turizm potansiyeli daha da artacak. Şehrimiz, Sakarya Nehri ile buluşacak” ifadelerini kullandı.




Sakarya Büyükşehir Belediyesi




Geri Dön