23 / 04 / 2024

Adem Ejder kimdir?

Adem Ejder kimdir?

Çanakkale Eceabat Belediye Başkanı Adem Ejder kimdir? Adem Ejder, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Adem Ejder, ne zamandan beri belediye başkanı olarak hizmet veriyor? İşte Adem Ejder...



Adem Ejder kimdir?

Adem EJDER ailesinin üç çocuğunun ortancası olarak 1956 yılında Eceabat’ta dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Eceabat’ta tamamlayan Adem EJDER, çeşitli özel kuruluşlarda çalıştıktan sonra 1986 yılında Türkiye Denizcilik İşletmeleri’nde görev aldı. Eceabat İşletmesinde Başmemur olarak 1994 yılına kadar çalıştıktan sonra halkın teşviki ve gördüğü lüzum üzerine aktif siyasete atıldı.


1994 yılında Anavatan Partisinden Eceabat Belediye Başkanı olarak seçildi. 1999 yılına kadar sürdürdüğü görevindeki başarısı nedeniyle Eceabat halkının büyük desteği sonucu 1999, 2004 ve 2014 yılındaki seçimlerde yeniden seçilerek dört dönem Belediye Başkanlığı görevini sürdürmektedir.


Aktif futbolculuk geçmişinin yanında Eceabat Spor Başkanlığı ile çeşitli sosyal ve yardım derneklerinde yöneticilik yapan Adem EJDER, çalışkan, dürüst, azimli ve akılcı davranışları ve politikaları, yardımsever ve insani yönleri ile dikkat çekmekte ve Eceabat’a kazandırdığı birçok çağdaş yatırım ve hizmetle takdir toplamaktadır.


Evli ve bir Eceabat hayranı olan Belediye Başkanı Adem EJDER’in yaşamı Eceabat’a ve Eceabatlılara hizmet etmek üzerinedir.


HİZMETLER VE YATIRIMLAR

Eceabat halkının büyük desteği ile 1994 yılından bu yana üç dönemdir Eceabat Belediye Başkanlığı görevini sürdüren Adem EJDER’in 12 yılda Eceabat’a kazandırdığı yatırım ve hizmetlerin genel bir özeti aşağıda sunulmuştur.


Eceabat’ın bir türlü çözülemeyen su sorunu, ilçeye 33 km uzaklıktaki Yolağzı köyünde tesis edilen yüksek debili ve kaliteli artezyen kuyularından elde edilen su ile inşa edilen ishale hattı 1996 yılında tamamlanarak ilçenin ve çevre köylerinin içme suyu sorunu nihai olarak çözümlenmiştir.


İlçenin kanalizasyon başta olmak üzere, su, elektrik ve telefon hatlarının yer altına alınması işlerinin sonuçlandırılması sağlanmış, yağmur suyu giderleri tesis edilmiş ve altyapı sorunu tamamen çözümlenmiştir.


Altyapı çalışmaları tamamlanan alanların parke taş ve tretuar döşeme çalışmaları büyük ölçüde tamamlanmış olup, çalışmalar halen devam etmektedir.


İlçede birçok genel park, otopark ve dört adet çocuk parkı, bir adet halk plajı, çay bahçeleri, büfeler, dükkanlar, mesire yeri inşa edilmiş, karayolu kenarları, sahiller, parklar ve meydanlar yeşillendirilmiş ve ağaçlandırılmıştır.


Mevcut iskelelerin yenilenmesi sağlanmıştır.


Belediyeye ait gayrimenkuller düzenlenmiş, ihale ile kiralanmış ve çağdaş bir görünüme kavuşturularak işletmeye açılmıştır.


Belediye araç parkı satın alınan birçok araç ile yenilenmiş, kullanım ömrünü tamamlamış araçlar satılmıştır.


Belediye hizmet binası tüm teknolojik araç, gereçle donatılmış ve çağdaş bir görünüme kavuşturulmuştur.


Belediye hizmet birimlerinin araç-gereç ihtiyaçları giderilmiş ve etkin hale getirilmiştir.


İlçenin imar, toplu konut ve yapılaşma yönünden çağdaş projeler üretilmiş ve hayata geçirilmiştir.


Cumhuriyet Meydanı, Zübeyde Hanım Meydanı çağdaş bir şekilde düzenlenmiştir.


Cumhuriyet Caddesi üzerinde konut ve işyeri olarak bir bina inşa edilmiştir.


İlçedeki dereler üzerine 20’den fazla köprü inşa edilmiş, dereler ve kanallar açılmış ve islah edilmiş, ova yolları genişletilmiş ve düzenlenmiş, çeşmeler, şadırvanlar inşa edilerek düzenlenmiştir.


İlçe kabristanlığı düzenlenerek çağdaş bir görünüme kavuşturulmuştur.


İlçedeki okulların ve resmi kurumların araç-gereç gibi çağdaş ihtiyaçları ve gereksinimlerinin karşılanması sağlanmıştır.


İlçede istihdamın artırılması yönünde girişimlerde bulunulmuş ve fabrikaların ve işletmelerin açılmasına destek olunmuştur.


İlçenin tanıtımına yönelik sosyal, kültürel, sanatsal amaçlı geleneksel etkinliklerin düzenlenmesi sağlanmıştır.


Yardıma muhtaç kişilere ayni ve nakdi yardımlar, hayırlar, toplu sünnet şöleni gibi etkinlikler

yapılmıştır.


İlçenin tanıtımına yönelik yazılı kültürel eserler üretilmiş ve halkın istifadesine sunulmuştur.


Çanakkale Maydos Antik Kenti'nin sit alanları yeniden belirlendi!





Geri Dön