26 / 04 / 2024

Adese, gayrimenkul yatırımlarında hız kesmiyor!

Adese, gayrimenkul yatırımlarında hız kesmiyor!

Adese, bankalara olan yaklaşık 388 milyon Türk Lirası tutarındaki vefa (geri alım) hakkı borçlarının tamamının ödemesini yaparak, Kulesite AVM'deki 88 bağımsız bölümün, Seydişehir'deki dükkânın, Kule Plaza 34. ve 35. kat ile 7 Renk projesi arsasının tapularının kendisine devrini de başlattı.



İttifak Holding'in gayrimenkul alanında faaliyette bulunan şirketi Adese, Sermaye Piyasası Kurulu'nun onayından sonra başlayan bedelli sermaye artırımı sürecini geçen günlerde bitirdi. Dünya Gazetesi'nden İbrahim Çiçekçi'nin haberine göre; Adese, 2 milyar TL kayıtlı sermaye tavanı içerisinde 252 milyon TL olan çıkarılmış sermayesini, tamamının nakden karşılanması üzere, 756 milyon TL (yüzde 300) yükselterek 1 milyar 8 milyon TL'ye artırdı.

"Bankalara borçlarını ödedi, vefa haklarını geri aldı" 

Adese Gayrimenkul Yatırım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Bora Kumru'nun sermaye artırımının ardından gerçekleştirdiği açıklamada, şirketin sermaye artışından elde ettiği net 753,8 milyon Türk Lirası tutarındaki gelirin, Adese'nin finansal yapısinin güçlendirilmesi ve gayrimenkul yatırım faaliyetleri için gerekli işletme sermayesinin temini amacıyla kullanılacağını belirtti. Adese ile Vakıfbank, Vakıf Katılım Bankası, Garanti Bankası, Şekerbank ve Burganbank arasında gerçekleştirilen vefa hakkı sözleşmeleriyle ilgili olarak; Adese'ye ilişkin bankalara yaklaşık 388 milyon Türk Lirası ödeme yaparak vefa (geri alım) hakkı sözleşmelerine konu olan Kulesite AVM'deki 88 bağımsız bölümün, Seydişehir'deki dükkânın, Kule Plaza 34. ve 35. kat ile 7 Renk projesi arsasının tapularının devrine ilişkin sürece de start verdi. 

Adese, gayrimenkul yatırımlarında hız kesmiyor!

"Zermeram'da yaşam başlayacak" 

Konya’nın en büyük karma konut projelerinden biri olan Zermeram'ın 1. ve 2. etaplarının inşası ve satışı amacıyla Adese ve Seha Yapı arasında ortaklık kurulması için yönetim kurulu kararı verilmişti. Adese, sermaye artırımından elde edilen fonun 288,9 milyon TL'sini ise Zermeram projesinin finansmanında kullanacak. Adese, seyir terasları, yemyeşil vadileri, yürüyüş parkurları, çocuk oyun alanları, sağlıklı yaşam merkezi ve sosyal alanlarıyla Konya'nın önemli projelerinden biri şeklinde belirtilen Zermeram'ı kısa sürede bitirmeyi planlayan Adese, projesinin hayata geçirilmesi ile 200 milyon Türk Lirası'ndan fazla kâr elde etmeyi planlıyor. Aynı zamanda projenin bitirilmesiyle Zermeram'da bölgenin tek alışveriş merkezi olma özelliğine sahip Arasta Alışveriş Merkezi de Adese bünyesinde faaliyete geçecek. 

Sermaye artırımından elde edilen gelirle beraber Adese'nin gayrimenkul sektöründeki yatırımlarına hız kazandıracağını belirten Adese Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Bora Kumru, konuya ilişkin "Bildiğiniz üzere 1 Ocak 2021 tarihi itibari ile Adese'nin perakende sektöründeki faaliyetlerini sonlandırdık, marketlerin devir ve satışlarını gerçekleştirdik. Adese'nin hâlihazırda yürütmekte olduğu gayrimenkul yatırım faaliyetlerine ağırlık verecek yeni bir yapılanmanın çalışmalarını başlattık. Portföyümüzde sürekli ve düzenli bir şekilde kira geliri elde edeceğimiz yatırım amaçlı gayrimenkullerin ağırlığını artırıyor, hem de yurt içi ve yurt dışında geliştirilecek katma değeri yüksek gayrimenkul projelerine yatırım yapmak suretiyle karlılığımızı artırarak yatırımcılarımıza düzenli olarak temettü ödemesinde bulunabileceğimiz finansal yapıyı oluşturmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" açıklamasında bulundu.

Adese Gayrimenkul, Zermeram projesi için Zermeram Adi Ortaklığı'nı kurdu!

Adesa Gayrimenkul Konya'da 17 ticari bölümün inşaatı için ruhsat aldı!


Geri Dön